Artun Ünsal Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası
HABERİ PAYLAŞ

Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası

Muğla Dalaman Havaalanı’na gidip gelirken ya da araba yolculuğunuz sırasında keyifli bir mola verip karnınızı doyurmak isterseniz, işte size sürpriz bir mekan: Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası!

[[HAFTAYA]]


Ana cadde üzerinde, cezaevinin büyük tarım alanının bir köşesinde ferah ve şirin bu yer sizi bekliyor.

Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası

Kadim dostlarım Bilun ve Yalçın Özkaya sayesinde keşfettiğim bu lokantanın listesinde sadece piliç kızartma var; yanında pilav, buz gibi bir ayran ve bir de mevsim salatası. Hepsi de müthiş lezzetli, çünkü cezaevindeki mahkumların el emeği ile doğal olarak yetiştirilmiş ürünlerden oluşuyor. Pilicin tadı bambaşka çünkü buranın kümeslerinden; yoğurt, cezaevinin ineklerinin verdiği sütten yapılıp ayrana dönüşmüş. Domates, salatalık ve biberler de çıtır çıtır, biraz önce tarladan koparılmış çünkü. Bu nefis fiks mönünün ceremesi ise sadece 8 TL, güler yüzlü ve gönülden servis cabası... Canınız bir de tatlı mı çekti, mis gibi sütlacınız (2 TL) hazır. Cezaevi Müdürü Ali Şerefkül’ü bu yerinde girişimi nedeniyle tebrik etmek gerek.
Tabii, üreticisinden aşçısına, garsonuna tüm mahkum çalışanlara da teşekkürlerimizle. Lokantada görevli cezaevi memurlarından Mustafa Çalışkan’la birlikte herkes işini güler yüz ve nezaketle yapıyor. Bu arada mahkumlar yeniden normal yaşama dönecekleri ayları, haftaları, günleri sayıyorlar. Adet olduğu üzere, “Allah kurtarsın!” diyelim. Kısacası insan emeği ve onurunun yüceltildiği bir yer bu Dalaman Açık Tarım Cezaevi. Yazımı yazarken gözlerim yaşarıyor ve orada gördüğüm insanlarla bir kez daha umutlanıyorum...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder