Gündem 'Dalan'a kaç demedim'

'Dalan'a kaç demedim'

Paylaş
'Dalan'a kaç demedim'

'Dalan'a kaç demedim'

Altında Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının bulunduğu öne sürülen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’yla ilgili hazırlanan iddianamede İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan 1 numaralı, Dursun Çiçek ise 2 numaralı sanık olarak yer alıyordu.

Haberin Devamı

Bedrettin Dalan’a operasyon öncesi “Kaç” dediği öne sürülen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İzmir Bölge Başkanı Özel Yılmaz da iddianamede 3 numaralı sanık olarak gösterilmişti.

‘Oğluyla görüştüm’

Tutuksuz yargılanan Özel Yılmaz dün görülen duruşmada Dalan’a “Kaç” dediği iddialarını yalanladı. Özel Yılmaz “Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan benimle görüşmek istedi. Bu durumu üstlerime bildirdim. Onlar da ‘Sosyal tesislerde görüş, sonucunu da bize bildir’ dedi. Barış Dalan ile İstanbul’da 15-20 dakika görüştüm. Barış Dalan babasının sağlık sorunları nedeniyle 1 hafta önce yurt dışına gittiğini söyledi ve ‘Acaba babam gelse tutuklanır mı?’ diye sordu. Ben de ‘Biz bu konunun dışındayız. Bunu sadece savcılar bilir’ dedim. Barış Dalan ‘Dönemin Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bu konuda bana yardımcı olur mu?’ diye sordu. Ben de ‘Bilmiyorum’ dedim. Yaptığım görüşmeyi de müsteşarlığa bildirdim. Ancak bu görüşmeden sonra Bedrettin Dalan’ın oğlunun iddia ettiği gibi 1 hafta önce değil, daha önceden yurtdışına gittiğini öğrendik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müebbet isteniyor

Dava ile ilgili hazırlanan iddianamede Bedrettin Dalan, ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyor.

Özel Yılmaz ve Dalan’ın özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan’a da ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Serpil KIRKESER DHA