Gündem Dalgalara kapılan 3 kişi bulunamadı

Dalgalara kapılan 3 kişi bulunamadı

Paylaş
Dalgalara kapılan 3 kişi bulunamadı

Eyüp"e bağlı Ağaçlı Köyü sahilinde, 3 arkadaş dev dalgalara kapılarak kayboldu. Yapılan arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı.

Geçen Pazar günü denize girmek üzere Kemerburgaz Ağaçlı Köyü’ne gelen İsmail Orak(39), Fatih Gültekin (38) ve Harun Kınık(17) ve iki arkadaşı, bir süre sahilde dinlendi. İsmail Orak, Fatih Gültekin ve Harun Kınık, daha sonra deniz kenarına gelerek serinlemek amacıyla ayaklarını suya soktu.

Haberin Devamı

Aralarında şakalaşan 3 arkadaş, bir anda gelen dev dalganın etkisiyle dengelerini kaybederek denize sürüklendi. Diğer 2 arkadaşları ile sahilde bulunanlar İsmail Orak, Fatih Gültekin ve Harun Kınık’ı kurtarmak istedi ancak bir sonuç alamadı.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaybolanların bulunması için arama kurtarma çalışması başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler de denizden çalışmalara destek verdi. Ekipler, sahil şeridi boyunca akşam saatlerine kadar arama çalışması yaptı. Üç gündür süren çalışmalarda henüz bir sonuç alınamazken, hava şartları nedeniyle denizde yükselen dev dalgalar da çalışmaları zorlaştırdı.

Öte yandan kaybolan 3 kişinin yakınları da sahil şeridine akın etti. Fatih Gültekin’in yakını Hanefi Şahin, "Aşırı dalgadan dolayı arkadaşları ile ’denize girmeyelim" demişler. Sahilde şakalaşıyorlarmış. Fatih ve arkadaşlarının sırtı denize dönükmüş. ’Denizde büyük bir dalga geliyor’ denmiş. Şaka sanmışlar. Dalga vurunca bunların birisini çekmiş. Diğerleri de kurtarmaya çalışırken kaybolmuşlar" dedi. Gültekin’in ablası Nebahat Taş da yetkililerden yardım isteyerek, "Jandarma kurtarma ekipleri burada. Dalganın durmasını bekliyorlar. Çok tedbirli bir çocuktu. Nasıl böyle bir yere geldi bilmiyorum. Daha fazla yardım gelsin yapılabilecekler yapılsın istiyorum. Bütün ailemiz burada gece gündüz bir umut bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren İtfaiye Gönüllüleri’nden Oksal Erev de hava şartları nedeniyle yüksek bölgelerden gözle tarama yapabildiklerini belirtirken, Serdar Güleçlin ise "Sahil güvenlik bot ve helikopterle bize yardımcı oluyor. Onlar hava ve denizden bizler de karadan olmak suretiyle çalışmalara devam ediyoruz. Şu an gözlem yapmanın dışında yapılabilecek hiçbir şey yok. Çünkü denizdeki dalgalar yeni canlara bile mal olabilir. Denize girerek bir çalışma yapılması uygun gözükmüyor" şeklinde konuştu.

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)