Gündem Damat, gelinin kafasını kırdı

Damat, gelinin kafasını kırdı

Paylaş
Damat, gelinin kafasını kırdı

Geleneklere göre, gelinin kafasına tutulan çarşafa karpuz atacaktı ama işler çok ters gitti...

Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutlarda yapılan sokak düğünü sırasında balkondan kopan mermer, gelin Ayşe Arslan'ın başına, ilköğretim okulu öğrencisi Bayram Tozoğlu'nun da ayağına isabet etti. Başı yarılan gelinle, ayağı kırılan Bayram, hastaneye kaldırıldı.

Geleneklere göre, 13 Haziran günü, evinden otomobille alınan 20 yaşındaki Ayşe Aslan, yeni evine girişte damat 25 yaşındaki Ümit Aslan tarafından giriş kapısının üstündeki balkonda karşılandı. Yaygın olarak kullanılan elma yerine sağdıcın hazırladığı, çiçeği ve içinde çerez, madeni para olan küçük karpuzu geline atmak isteyen Ümit Aslan'ın dizi bu sırada heyecandan balkon duvarına çarptı.

5'ER KİLODAN 2 MERMER

Aslan'ın attığı karpuz ile her biri 5'er kilo ağırlığındaki iki mermer, geline zarar vermemesi için erkekler tarafından başına tutulan yerel giysi ehramın üzerine düştü. Ancak kırılan mermerlerden biri gelinin başına, diğeri ise aynı apartmanda oturan Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Bayram Tozoğlu'nun ayağına isabet etti. Hastaneye kaldırılan gelin Ayşe Aslan'ın başına dikiş atılırken, Bayram Tozoğlu'nun kırılan sağ ayağı alçıya alındı.

Haberin Devamı

TOKİ'nin dökülen afet evleri yüzünden az daha katil olacağını söyleyen Ümit Aslan, yaşadığı o günü hayatı boyunca unutamayacağını söyledi. Yaşadıklarının bir kabus olduğunu belirten Ümit Aslan, “Sağdıçla birlikte apartmanın giriş kapısı üzerindeki balkonun üzerine çıktım. Gelinin üzerine çiçek ve sembolik meyveyi atarken dizim balkon duvarının üzerindeki mermere dokundu. Kopan mermerleri tutmak istedim. O sırada az daha ben de aşağıdaki insanların üzerine düşecektim. Mermerlerin eşimin kafasını, komşumuzun oğlunun ayağını kırmasına çok üzüldüm. TOKİ’nin iyi yaptırmadığı için her zaman şikayet ettiğimiz konutları yüzünden az daha evlendiğim gün cezaevine girecektim” diye konuştu.

Arkadaşları ile birlikte apartmandan içeri giren gelinin yanına bahşiş almak için gittiğini söyleyen 12 yaşındaki Bayram Tozoğlu ise “Ümit abi gelinin başına çerez ve madeni para atıyordu. Arkadaşlarımla para toplamak için gitmiştik. O sırada yukardan birşeyler düştü ve ayağım çok acıdı. Gelinle birlikte ağlamaya başladık. İkimizi alıp hastaneye götürdüler. Sağ ayak başparmağım kırılmış. Sol bacağımda da yaralar var. Kafamı son anda çekmesem belki şimdi ölmüştüm” dedi.

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)