Gündem Damatlar kasa açtı, kayınpeder erketeye yattı

Damatlar kasa açtı, kayınpeder erketeye yattı

Paylaş
Damatlar kasa açtı, kayınpeder erketeye yattı

İstanbul'da çökertilen hırsızlık çetesinin üyeleri arasında iki damat ve kayınpederleri de var

İstanbul'da kuyumcu ve marketlere girerek kasaları oksijen kaynağı ile açan çetenin üyeleri arasında iki damat ve kayınpederlerinin de bulunduğu ortaya çıktı. Çökertilen çetenin hırsızlık kanadında yer alan Halil K. (50) ile damadı Fikri B.(25) ile Arap Ö. (55) ile damadı Mehmet B.'nin (30) kasa açmakta uzman oldukları belirlendi. Hırsızlık sırasında kayınpederlerin dışarda gözcülük yaptığı, damatların ise kasaları soyduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

32 POLİS KAYDI VAR

Asayiş Şube Müdürüğüne bağlı ekipler, son olarak 3 Şubat 2010'ta Büyükçekmece’de bir kuyumcuya girerek 400 bin TL değerinde altın çalan çetenin peşine düştü. Polis kimliklerini tespit ettiği çete üyelerini yakalamak için 3 gün önce operasyon düzenledi. Zeytinburnu, Fatih, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da daha önceden belirlenen 14 ayrı yere yapılan baskınlarda biri kadın 15 kişi gözaltına alındı.

Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin organize şekilde çete kurarak kasa hırsızlığı yaptıkları ortaya çıktı. Başında daha önceden 32 kez polise geliş kaydı bulunan Murat D.in bulunduğu çetenin 8 işyerinden kasa hırsızlığı ve bir ev hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Polis operasyonda hepsi son model 5 otomobil de ele geçirdi.

Haberin Devamı

ÇETE BAŞLARININ SEVGİLİSİ

Çetenin tek kadın üyesi Murat D.’nin geçirdiği bir kaza yüzünden ayağına protez takılan sevgilisi Zeliha G.’in daha önce de birçok operasyonda başka çete başlarının sevgilisi olarak polis tarafından takip edildiği anlaşıldı.

Hırsızlık ve küçük yaşta çocukları baştan çıkartmak yüzünden polise geliş kaydı bulunan Zeliha G.’nin Avcılar’da polis kılığında müzikhol basarak bir kişiye tecavüz eden şebeke üyelerinden Cesim G.’ın sevgilisi olduğu da ortaya çıktı. Cesim G.’nin tutuklanarak cezaevine girmesinin ardından ismi bu kez oto hırsızlığı çetesinin başı Abdullah Ü. ile anılan Zeliha G.’nin bir baskında yakalandıktan sonra 14 ay cezaevinde kaldığı belirlendi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)