Futbol Damien Comolli resmi sözleşmeye imzayı attı
Paylaş
Damien Comolli resmi sözleşmeye imzayı attı

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Damien Comolli, Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında sözleşme imzaladı. Ali Koç ve yeni Sportif Direktör Comolli, transferden hoca arayışına kadar bir çok konuda net açıklamalarda bulundu

Ali Koç'un başkan seçilmesiyle sportif direktörlük sistemine geçen Fenerbahçe'de bu koltuğa da Fransız futbol adamı Damien Comolli getirilmişti. Bugün Fransız isim resmi sözleşmeye imzayı attı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Seçim dönemi bize göre bir demokrasi şöleni oldu. Siyasi partilerin 1200-1300 kişiye kongre yaptığı bir yerde biz 21000 üyeyle bunu gerçekleştirdik. Bu da bizim için bir gurur tablosu oldu. Bu şölen de gösterdi ki Fenerbahçe çok farklı bir kulüp. Divan başkanımız Vefa Küçük'e de ayrı bir teşekkürü borç biliyoruz.

"BEKLEDİĞİMİZDEN KÖTÜ"

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelenler vardı. Gerçekten kongre üyelerimize de teşekkür ediyorum.

Finansal ve hukuki konular hakkında konuşmak istiyorum. Neyi devraldığımızı görmek istiyoruz. Bir çalışma başlattık. Kulüp personeline teşekkü ediyorum. Yoğun bir çalışma söz konusu. Hukuki bir denemetim de başladı. 2 hafta içerisinde her şey belli olur. Üzülüyorum ki finansal konuda tespit ettiklerimiz beklediğimizden kötü. Henüz finansal kararlar almadık. Neyi devraldığımızı görebilmemiz lazım. Sponsporluk konusu ise şimdiden camianın önde gelenleri harekete geçmiş durumda. Bunlar güzel gelişmeler. Sportif açıdan da nasıl manevralar yapacağımızı tespit etmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Ben her zaman beklentileri gerçekçi tutmaya çalıştım. Şampiyonluğa aday olmak için çok daha mantıklı hareket etmemiz gerekir. Fenerbahçe'ye transfer açısından çok büyük bir ilgi var.

Bazen öyle isimler yazılıyor ki, ben bile şaşırıyorum. Tam konulara hakim olup, gerçekçi bilgiler vermek gerekir. Daha iyi olumlu bir dünya için medyaya ihtiyaç var.

İki Başkan Yardımcımız var. Biri Semih Özsoy, biri Burhan Karaçam... Diğer görev dağılımlarını da en kısa zamanda bildireceğiz. Biz yönetim kurulu olarak kurumsal ilkelere çok değer veren bir idare olarak başa geçtik.

"BÜTÜN ÇALIŞMALARI DAMIEN İLE YAPTIK"

Değişik çalışmalar var. Münferit taraftarlarımız destek oluyor. Gruplar destek oluyor. Derneklerimiz harekete geçti. Ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen Fenerbahçeli işinsaları var. Binlerce forma alıp dağıtılmasını sağlıyorlar. Hepsine teşekkür ederim. Bizim görevimiz bunu heyecanı devam ettirmek.

Biz bir senedir Damien Comolli ile çalışıyoruz. İyi bir yapı oturtmaya çalışıyoruz. Bunun için kuvvetli bir direktöre ihtiyacımız vardı. Oyuncu bulup, yetiştirmeliyiz. Futbol akademisi var. Futbol okulları var. Buralarda bir kültür oturtmalıyız. Böyle baktığınız zaman Comolli'nin üst düzey görevler aldı futbol dünyasında. Bizim hayal ettiğimiz futbol dünyasında çok başarılı bir CV'si var. Genç yeteneklerin gelişmesine büyük katkı sağlamış bir isim. Kurduğu akademiler hala çalışıyor, oyuncu yetiştiriyor. Yaptığımız bütün çalışmalarımız Damien ile yaptık. Yanlış kişilerle yanlış ilişkiler yüzünden sınırlı kaynaklar çar çur ediliyor. Kendisinin bu konudaki hassasiyeti ve duruşu beni daha çok cesaretlendirdi. İnsallah Damien beni yanıltmaz.

Haberin Devamı

YERLİ HOCA İLE DEVAM EDECEKSEK...

Aykut Kocaman ile görüştüm. Bu kadroyu 2. yapmak başarıdır. Biz yerli hocayla devam edeceksek, Aykut Hoca'dan başkasıyla çalışmayız. Hocamızdan süre istedim. Biz yeni bir yolculuğa, gelecekle ilgli her türlü opsiyonla ilgi her türlü değerlendirmeyi yapacağız. Camiamız açısında en sağlıklı kararı alacağız.

Haberin Devamı

Fernandao'yu 3 milyon euroya sattık.

Soru: Fenerbahçeliler yeni sportif direktörden neler beklemeli?

Comolli'den hayalimizdeki felsefeyi kurmasını bekliyoruz. Futbolun iki aayağı var. Biri ticari bir sportif. Ticari anlamda yönetim sportif açından Comolli işi götürecek.

DAMIEN COMOLLİ:

Öncelikle sayın başkanımıza teşekkür ederim. Burada olmak benim için büyük bir onur. Futbolda çalışan herkes Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu bilir. O yüzden burada olmak büyük bir onur. Özellikle kulübü yakından gördükçe çok şaşırdım.

Bu bünyede herkesten çok büyük destek gördük. Yeni bir futbol ortamı yaratmak istiyoruz. Bunu başarmalıyız.Fenerbahçe Avrupa'da her zaman saygı duyulan bilinen bir kulüp olmuştur. Genç oyuncuları yetiştirmekle daha büyümeliyiz. Biz sadece iyi futbolcu değil iyi insanlar da yetiştirmeliyiz. İyi insanlar iyi futbolcular olabilir. Benim buradaki amacım, çalışan herkesin en iyisini vermek için bir ortam yaratmak. Bu bize sürekli başarı getirir diye garanti veremem. Ama elimizden gelenin en iyisini yapıp başarılı olacağımızı dile getirmek isterim.

Haberin Devamı

Soru almadan önce önemli bir şey daha eklemek istiyorum. Mental anlamda her duvar yıkılmalı. Burada herkes bir diyalog halinde olmalı. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Arsenal'la çalışırken, bu taraftarın atmosferinden çok etkilenmiştim. Başarılı olmamız için bu birlikteliği tekrar sağlamamız lazım.

Son bir şey daha eklemek istiyorum. Benim sosyal medyada hesabım yok. Taraftarımız bu bilsin ve transfer haberlerine hemen inanmasın.

Soru: Teknik direktör konusunda camianın arzusunun farkındasınızdır. Taraftarın futbol felsefesi bakımından somut bir çalışmanız var mı? Altyapı ve scouting hakkında nasıl çalışmalarınız var?

Kafamızda scout anlamında her şey çok net. Sayısı ve maliyeti belli. Milli seviyede oyuncular bulacağız. Daha güçlü araştırmalar yapabileceğimiz dünya çapında isimler var. Zaten 1 senedir çalışıyoruz.

Futbol akademisinin benim kontrat süremle alakası yok. 5 yıllık çalışmalar yaparım. Dolayısıyla bu benim sözleşme süremle alakalı değil. Akademi hızlıca kurulabilir.

Dereağzı'na gittim ve şok oldum. Scout yok. Futbolcuların potansiyellerini ortaya çıkaracak bir ortam yok. Fenerbahçe bünyesinde oynayan tüm futbolcular için bir araştırma yaptırdık. Gençlerin isimlerinden hocalarına kadar hepsini analiz ettik. Durun çok net!

Aykut Kocaman konusuna gelince... İşini ve kulübünü çok seven iyi bir profesyonel. Kendisinden bir rapor aldım. Çalışamlarımız doğrultusunda bir karar vereceğiz.

Soru: Bir teknik direktörle anlaştınız mı? Buna göre mi transfer yapıyorsunuz? Fernandao gitmesi bir teknik adam kararı mı?

Gerek yerli gerekse yabancı hoca hoca piyasasına hakimiz. Hangi hoca işsiz hangi hoca takımından ayrılmak istiyor. Bunları biliyoruz ve ona göre bir yol izleyeceğiz. Yerli bir hocaya karar verirsek ise bu isim Aykut Kocaman olacaktır.

İkinci kısma gelecek olursak, biz Fernandao'yu finansal açıdan sattık. Bu satış esnasında kimseye sormadık. Kulübün finansal çıkarlarını düşünerek karar verdik.

Soru: Yarışan takım nasıl oluşturulacak?

Yaş konusunda Türkiye en yaşlı ortalamaya sahip liglerden. Benim şahsi görüşüm bu kesinlikle değişmeli. Finansal durum kötü. Ama bu bir bahane değil. En iyisini yapacağız. Yaratıcı futbolcular, yaratıcı bir teknik kadro ve personel isteriz. Biz Fenerbahçe'yiz ve Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyoruz. Kontrat süreci çok önemli. Biz yaşı da küçülterek daha iyi bir kadro oluşturmalıyız.

"PERSONELİN TAKIMLA BAĞLANTISI YOK"

Kulüp içi personelin A Takım'la hiçbir bağlantısı yok. Altyapı tesislerinde oyuncu izleme görevinde olanlar kulüpten kiminle çalıştığını bilmiyor.

Dünya Kupası'nda eğer Fransa finale çıkarsa giderim. Biraz bencilce davranırım. Ama aksi durumda gitmem doğru olmaz.

Soru: Fenerbahçeliler yeni sportif direktörden neler beklemeli?

Kesinlike bütün transferlerimizi ilk resmi maçtan önce bitirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi ön elemesinden önce takımımızı oluşturmak istiyoruz. Çok iyi transferler de yaptım çok kötü transferler de yaptım. Ama en kötüsü transferi son güne bırakmaktır. Disipline olacağız ve planlarımızdan şaşmayacağız. Panik transfer yapmayacağız.

Soru: Sosyal medydan çok fazla önce çıkan bir aday var. Zeljko Buvac'la bir görüşmeniz oldu mu? Barcelona'dan kiralık oyuncu gelecek mi?

Türkçe bilmediğim için basını takip etmiyorum. Görüştüğümüz bir çok isim var. Bu konudaki istek ve arzuyu biliyoruz. Size isimler verirsen durum daha çok karışır. Dostluk başka ticaret başka.

BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH ÖZSOY:

Bu süreç boyunca başkanımızın da dediği gibi olumlu gelişmeler var. 1 haftada Fenerium'da 30 bin forma satıldı. Bu bir rekor kanımca. 20 bin daha forma satılmasını öngörüyoruz. Kombine ve localarda 2 kat talep var. Elimizdeki mevcutun 2 katı... Taraftarlarımız soruyorlar, bu süreçten art niyetli insanlar yararlanamaya çalışıyor. Sayın Başkanımız Ali Koç'un adını kullanarak, ürün yapıp satıyorlar. Bunlara itimat etmeyin. Mağazalarımızdan alış-veriş yapın. Taraftarımız fiyatlarımızda indirim istiyor. Şu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey şu an yok. Hızla üzerinde çalıştığımız taraftar formaları var. Belki o bir nebze talepleri karşılar.