Siyaset 'Danalı' basın açıklaması
Paylaş
'Danalı' basın açıklaması

Türkiye Partisi (TP) Sivas İl Başkanlığı, kent meydanında düzenlediği açıklama ile Ak Parti hükümetini protesto etti

Türkiye Partisi Sivas il yönetimi, kadın kolları ve üyeler bugün kent meydanında basın açıklaması düzenledi. Meydana 25 günlük bir buzağı getirten partililer. üzerine ise, ‘Danayız anayız, hakkımızı arayacağız’ ve ‘DAP benim hakkım, bakan beni yaktın’ yazılı dövizler astı.

Etrafındaki aşırı kalabalıktan ürken buzağı kent meydanında halkın ilgi odağı oldu. Meydandan geçenlar açıklamadan çok buzağı ile ilgilendi.

Kentte faaliyet gösterirken kapatılan Askeri Dikimevi’ni temsilen dikiş makinesi ve kamuflaj elbisesi, jenaratör marifetiyle yanan ampul gibi görsel mizansenler de hazırlandı. Ayrıca Ak Parti iktidarının Sivas’a yönelik haksızlıklarının anlatıldığı büyük bir pankart açıldı.

BAŞKANDAN GAF

Yaptığı basın açıklamasında Sivas’tan giden kurumları da anlatan TP İl Başkanı Ahmet Kuzu'nun, konuşmasının sonunda “İnşallah ilk genel seçimlerde Ak Parti iktidarı ile birlikte biz huzur ve refah seviyesine ulaşacağız” demesi şaşkınlık yarattı.

İl başkanının bu açıklamasını partililerden de düzelten olmadı. Basın açıklamasının ardından meydana getirilen jeneratör ile yakılan ampul fişi çekilerek söndürüldü. Daha sonra İl Başkanı Kuzu, masa üzerine konulan ampulü çekiçle kırdı.

Halife YALÇINKAYA-Hakan KALELİ/SİVAS (DHA)

Haberin Devamı