Spor Dani Jarque fotoğrafına ceza

Dani Jarque fotoğrafına ceza

Paylaş
Dani Jarque fotoğrafına ceza

Espanyol-Almeria maçında, attığı gol sonrasında formasını kaldırarak, Daniel Jarque'nin fotoğrafının baskılı olduğu atleti göstermesinden dolayı Espanyollu Jose Callejon'a 3 bin Euro para cezası verildi

Callejon’un attığı golü, geçtiğimiz yıl kamp yaptıkları otel odasında ölen Espanyollu futbolcu Daniel Jarque’ye adayarak sosyal bir mesaj vermesi, İspanya Futbol Rekabet Komitesi tarafından hoş karşılanmadı.

Futbolcunun, maç sırasında formasını kaldırarak, herhangi bir mesaj vermesini veya reklam yapmasını yasaklayan maddeye dayanarak 3 bin Euro para cezası veren komite, İspanyol basını tarafından eleştirildi.

İspanyol gazeteleri, Hollanda’ya karşı attığı golle İspanya’nın Dünya Kupası’nı kazanmasını sağlayan Andres İniesta’nın "Dani Jarque her zaman bizimlesin", Cristiano Ronaldo’nun geçen yıl Portekiz’in Madeira adasında meydana gelen doğal felaketten sonra attığı bir golün ardından "Madeira" ve Şili depreminden sonra da Şilili futbolcu Suazo’nun da attığı golden sonra Şili’ye destek veren bir mesajın yazılı olduğu atletleri gösterdiklerini ancak, bu futbolculara para cezası verilmediğini anımsattı.

Espanyol kulübü, cezaya itiraz edeceğini duyururken, para cezasının yanı sıra sarı kart alan Callejon da hakemlerin "daha fazla duyarlı olması gerektiğini" savundu.

İspanyol futbolunda benzer bir para cezası, 2009 ocak ayında oynanan bir maçta, Filistin’e destek veren bir mesajı gösteren Sevillalı futbolcu Kanoute’ye verilmişti.

Haberin Devamı