Kültür - Sanat Daniel Day-Lewis emekli oldu
Paylaş
Daniel Day-Lewis emekli oldu

En İyi Oyuncu dalında 3 Oscar ödülü kazanan tek oyuncu olan Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı

Sinema dünyası şokta! Olağanüstü bir kariyere sahip olan usta oyuncu Daniel Day-Lewis artık oyunculuk yapmayacağını açıkladı. Paul Thomas Anderson’la ilk birlikteliğinden There Will Be Blood gibi inanılmaz bir iş çıkan Daniel Day-Lewis’in Anderson’la ikinci kez bir araya geleceği haberi geldiğinde herkes çok heyecanlanmıştı. Ülkemizde aralık ayında vizyona girmesi planlanan filmden sonra tekrar beyazperdeye dönmeyeceğini açıklayarak bu sefer herkesi üzdü.





Yıl sonunda vizyona girecek olan filmi merakla beklerken dün akşam Daniel Day-Lewis, oyunculuğu bıraktığını açıklayarak şok etkisi yarattı. Usta oyuncu şimdilik emekli olmuş gibi görünüyor.


DANIEL DAY-LEWIS KİMDİR?


Sinemayla içli dışlı bir ailede dünyaya gelip oyunculuğa henüz 14 yaşında 1971 yapımı Sunday Bloody Sunday’le başlayan Daniel Day-Lewis, 1989 yapımı My Left Foot: The Story of Christy Brown’da inanılmaz bir performans göstermiş ve filmdeki rolüyle ilk Oscar’ına layık görülmüştü. Tam da bu sıralarda Londra’daki Royal National Theatre’da Hamlet’e hayat veren Lewis, duygusal bir kriz yaşar ve geri dönmemek üzere sahneyi bırakır.

Sahneyi bırakmasının ardından sinema bazından kariyerinin en yoğun dönemini yaşayan oyuncu arka arkaya filmlerde yer alır ancak 90’ların sonunda beyazperdeden de emekli olmaya karar verir. Hatta bu sıralarda Floransa’daki bir ayakkabı tamircisinin yanında çırak olarak işe girer. Ancak sonraki dönemde Martin Scorsese, Gang of New York için oyuncuyu ikan eder ve sonraki dönemde yer aldığı iki Oscar ve bir de Oscar adaylığıyla geri döner. Umarız ki Daniel Day-Lewis, bu kararından vazgeçer.


Haberin Devamı