Futbol Danimarka - Avustralya maçının özeti: 1-1
Paylaş
Danimarka - Avustralya maçının özeti: 1-1

2018 FIFA Dünya Kupası C Grubu'ndaki ikinci maçlarında bugün birbirlerine rakip olan Danimarka ile Avustralya, tarihlerinde ilk kez bir resmi müsabakada karşılaştı. Mücadele 1-1 sona ererken iki takımda 1 puana razı oldu

Gruptaki ilk maçında Peru'yu mağlup eden Danimarka'nın 3 puanı bulunurken, Fransa'ya kaybeden Avustralya ilk puanını Danimarka'dan aldı

Haberin Devamı

Maçın önemli dakikaları: DANİMARKA:1 AVUSTRALYA:1

Maçta başka gol olmayınca iki takımda beraberliğe razı oldu.

63' Avustralya hızlı ataklarla Danimarka kalesinde etkili olmaya çalışıyor.

51' Poulsen'in ceza sahasına kadar sürdüğü topu önünde bulan Sisto, net bir gol pozisyonunu gole çeviremedi, aut.

37' Leckie'nin kafa vuruşunu eliyle kesen Poulsen'in hareketi hakem tarafından penaltı kararıyla cezalandırıldı. Topun başına gelen Jedinak, penaltı vuruşunu gole çevirdi.

18' Temposu düşük bir şekilde seyreden müsabaka, orta saha mücadelesi halinde devam ediyor. İki takım da golün ardından net bir pozisyon yaratabilmiş değil.

7' Avustralya savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulunan Eriksen, çok şık bir vuruşla ağları sarsarak Danimarka'yı öne geçirdi.

Haberin Devamı

5' Mücadelede ilk köşe vuruşunu Avustralya kullandı. Leckie'nin kafa vuruşu üstten auta gitti.

Danimarka-Avustralya mücadelesi başladı.

İŞTE İLK 11'LER

DANİMARKA: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger, Delaney, Eriksen, Schone, Poulsen, Jorgensen, Sisto

AVUSTRALYA: Ryan, Behich, Milligan, Sainsbury, Risdon, Mooy, Rogic, Jedinak, Kruse, Leckie, Nabbout

Rekabette Danimarka üstün

Danimarka ile Avustralya arasında bugüne kadar oynanan 3 maçta Avrupa ekibinin üstünlüğü bulunuyor. Danimarka, söz konusu müsabakalarda 2 galibiyet alırken, rakibine karşı 1 yenilgi yaşadı. Danimarka bu maçlarda 5 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

İlk maç 2007'de

Danimarka ile Avustralya, ilk karşılaşmalarını 6 Şubat 2007 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da oynadı. Danimarka, o mücadeleyi 3-1 kazandı.

İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ikinci hazırlık karşılaşması ise Güney Afrika'da yapıldı. Avustralya, ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadeleyi 1-0 kazandı.

Son randevu ise 2 Haziran 2012'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynandı ve o mücadeleyi ev sahibi takım, 2-0 galip tamamladı.

Danimarka ile Avustralya 5. kez Dünya Kupası'nda

Dünya sıralamasında 12. basamakta bulunan Danimarka, 5. kez katıldığı organizasyonda 18. maçına çıkacak. Avrupa ekibi, oynadığı 17 maçta, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 28 gol atan Danimarka, kalesinde 24 gol gördü.

Haberin Devamı

Beşinci kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Avustralya ise FIFA dünya sıralamasında 36. basamakta bulunuyor.

Avustralya, Dünya Kupası'nda bugüne kadar oynadığı 14 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Daha önce katıldığı 4 Dünya Kupası'nda yalnızca 2006 Almanya'da gruptan çıkmayı başaran Avustralya, son 16 turunda İtalya'ya 1-0 mağlup olarak elenmişti.