Spor Danimarka ve yıldızları

Danimarka ve yıldızları

Paylaş
Danimarka ve yıldızları

2010 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alan Danimarka; Hollanda, Japonya ve Kamerun ile birlikte grupta ilk iki mücadelesi verecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Danimarka, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 1. grupta mücadele etti. Danimarka, Portekiz, Macaristan, İsveç, Arnavutluk ve Malta’nın yer aldığı grupta 1. olarak doğrudan finallere katılma hakkı elde

TEKNİK DİREKTÖR MORTEN OLSEN
Çalıştırdığı Takımlar: Bröndby, Köln, Ajax

Kariyeri: Futbolcuyken stoper mevkisinde oynayan Olsen, Danimarka Milli Takımı’nda da 100’den fazla maçta forma giydi. 1983’te Anderlecht’de oynarken UEFA kupasını kazandı.

1990’da teknik direktörlüğe başlayan Olsen, Danimarka’nın Brondby takımını 2 kez lig şampiyonu yaptı. 2000 yılında Danimarka Milli Takımı’nın başına geçen Olsen, takıma daha ofansif bir kimlik kazandırdı.

Olsen’in yönetimindeki Danimarka 2002 Dünya Kupası finallerinde gruplardan çıkamadı.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Nicklas Bendtner (Forvet):
22 yaşındaki Bendtner, Danimarka’nın hücumdaki en büyük kozlarından biri. Güçlü bir fiziğe sahip olan Bendtner, vücudunu iyi kullanıyor ve arkadaşlarına gol pozisyonları hazırlıyor.

1.91 metre boyundaki Bendtner hava toplarında da da rakipleri için büyük tehdit oluşturuyor. Son vuruşları çok başarılı olmayan Bendtner, İngiltere’nin Arsenal takımında oynuyor.

Dennis Rommedahl (Orta Saha):
Takımın tecrübeli isimleri arasında yer alan Rommedahl, milli takımda 93 kez forma giydi. 32 yaşındaki oyuncu özellikle sürati ve adam geçme özelliğiyle biliniyor.

Sert şutlarıyla da etkili olan Rommedahl, Nec Nijmegen takımında kiralık olarak forma giyiyor.

Daniel Agger (savunma):
2006’da Liverpool’a 6 milyon sterline transfer olan Agger, Danimarka futbolunun yurtdışına ihraç ettiği en pahalı oyuncu.

Dizinden ve ayağından sakatlanarak bir süre sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki Agger, oyunu iyi okuyabiliyor ve rakibin hücumlarında iyi pozisyon alabiliyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Daha önce 3 kez Dünya Kupası finallerine katılan Danimarka'nın en büyük başarısı 1998'deki çeyrek final.

2

Haberin Devamı