Dünya Danimarka'da Roj'a yeni soruşturma

Danimarka'da Roj'a yeni soruşturma

Paylaş
Danimarka'da Roj'a yeni soruşturma

Danimarka'da Roj TV hakkında yeni bir soruşturma başlatılıyor

Berlingske Tidende Gazetesi’nin, Roj TV ile PKK arasındaki bağı kanıtlamak üzere yaklaşık bir yıldır yayınladığı delillere bir yenisi daha eklenince Danimarka savcılığı harekete geçti.

Türk hükümetinin yaklaşık beş yıldır savunduğu bağı kanıtlayan son bilgi, gazetenin elinde bulunan ses kayıtlarında gizli. Haziran 2008 tarihli kayıtlar, “Hamza” kod adlı Abdullah Şen Aka adlı bir PKK milatınının, Roj TV eski Genel Müdürü Manouchehr Zonoozi’yi Abdullah Öcalan’ın talimatıyla tehdit edip istifaya zorladığını kanıtlıyor.

Yayın yasağı kolaylaştı

9 Ağustos tarihinde tatilden dönen Devlet Savcısı Lisse Lotte Nilas, kanal hakkında tehdit ve terör örgütüne hizmet etmek suçundan yeni bir soruşturma başlatılacağını açıkladı. Açılan ilk soruşturmayla ilgili kararın da önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor. Yeni deliller, Roj TV’nin yayın izninin iptal edilmesini kolaylaştırabilir. Danimarka Parlamentosu Hukuk Komisyonu Başkanı Danimarka Halk Partili Peter Skaarup, ”PKK-Roj TV bağı açık, Artık karar verme zamanı gelmiştir ”dedi.

(Hürriyet)

Haberin Devamı