Yaşam Danimarka'yı Rio'ya çevirdiler

Danimarka'yı Rio'ya çevirdiler

Paylaş
Danimarka'yı Rio'ya çevirdiler

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen geleneksel karnaval şenliği Rio'yu aratmadı. Karnaval giysileri içindeki genç kızların Samba ve Rumba müzikleri eşliğinde kıvrak dansları izleyenleri büyüledi

Kopenhag'ın en işlek alışveriş caddesi Stroget'te yapılan geçit töreninde, caddeyi dolduran Danimarkalılar, turistler ve ülkede yaşayan göçmenler, sambacı kızları görüntüleyebilmek için adete birbirleriyle yarış ettiler. Bazı izleyiciler de danslara eşlik etti.

Haberin Devamı

Karnavalın en çok beğenilen ekipleri, Breziyla, Arjantin, Kolombia, Urugay gibi ülkelerden gelen dans ve müzik ekipleri oldu. Karnaval ekipleri arasında hamile kadınlar ve çocuklar da dikkat çekti.

İlk kez 1982 yılında gerçekleştirilen ve o günden bugüne geleneksel hale getirilen Kopenhag karnavalına bu yıl da ilgi büyük oldu. Kopenhag'daki 23 Samba okulu öğrencilerinin 3 gün süren gösterileri geçtiğimiz yıl yaklaşık 200 bin kişi tarafından izlendi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5584","5584","201106","5584-4.jpg");

Karnaval komitesi, bu yıl daha çok izleyici beklediklerini söylediler. Cuma günü çocuk karnavalıyla başlayan karnaval şenlikleri Cumartesi, pazar günü yetişkinlerin gösterileri ile devam etti. Cumartesi günü şehir merkezindeki geçit töreninin ardından Faelledparken parkına gelen samba grupları burada kurulan sahnelerde gösterilerine devam etti.

Haberin Devamı

İzleyiciler, karnaval izlemek için Rio'ya gitmeye gerek olmadığını, Kopenhag karnavalı'nın Rio'yu aratmadığını söyledi. Parka kurulan dev çadırlarda, sabahlara kadar süren müzik ve danslar sırasında festivalciler gönüllerince eğlendi. Aşırı alkol alanlar ise geceyi parktaki çimlerin üzerinde geçirdr. Karnaval tutkusu bugün de devam ediyor.