Ekonomi Danışmanlık alan çiftçiye 500 lira destek

Danışmanlık alan çiftçiye 500 lira destek

Paylaş
Danışmanlık alan çiftçiye 500 lira destek

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, bu yıl başlattığı uygulamayla tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan çiftçi ve işletmelere 500 lira destek verileceğini açıkladı

HUKUKİ YAPI OLUŞTURULDU

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı, tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan işletmelere 500 lira destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.

Danışmanlık sisteminin hukuki altyapısının bittiği belirtilen açıklamada çiftçilerin, tarımsal danışmanlık şirketlerinden, serbest tarım danışmanlarından, üretici örgütlerinden, ziraat odalarından ve tarımsal danışmanlık vakıflarından hizmet alabileceği ifade edildi.

BAŞVURU 24 AĞUSTOS'A KADAR

Açıklamada, şöyle denildi: “Tebliğ kapsamında belirtilen kriterlere sahip tarımsal işletmelere 2010’da 500 lira destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin, 24 Ağustos’a kadar başvurmaları gerekmektedir.” Destekten yararlanacakların, çiftçi, hayvan, örtü altı, su ürünleri, arıcılık gibi kayıt sistemlerinin en az birine kayıtlı olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

DESTEĞİN BAZI ŞARTLARI VAR

Destek alacak işletmelerin en az olmak üzere örtü altında 3, bağ-bahçede 10, tarla ziraatında, kuruda 150 dekar, suluda 50 dekar alanda üretim yapmaları şart. Destekten yararlanmak için süt sığırcılığı işletmelerinde en az 20 baş, sığır, besi sığırcılığı işletmelerinde en az 50 baş, sığır-küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en az 100 küçük baş hayvana sahip olma zorunluluğu bulunuyor.