Ekonomi Danıştay, teminat talebini hukuka uygun bulmadı

Danıştay, teminat talebini hukuka uygun bulmadı

Paylaş
Danıştay, teminat talebini hukuka uygun bulmadı

Danıştay, Halkalı Vergi Dairesi'nin istediği 915 milyon liralık teminatı yasaya aykırı buldu

Danıştay 4’üncü Dairesi, “Vergi incelemesi tamamlanıp tarhiyat yapıldıktan sonra teminat istenmesi mümkün olmadığından, bu işleme karşı açılan davayı reddeden mahkeme kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır” kararı verdi.

Haberin Devamı

oğan Yayın Holding’e (DYH) kesilen vergi cezası konusunda Halkalı Vergi Dairesi’nin istediği 915 milyon liralık teminat isteğini görüşen Danıştay 4’üncü Dairesi, “Vergi incelemesi tamamlanıp tarhiyat (ödenecek vergi miktarının hesaplanması) yapıldıktan sonra teminat istenmesi mümkün olmadığından, bu işleme karşı açılan davayı reddeden mahkeme kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır” kararı verdi.

Danıştay’ın bu kararı, Halkalı Vergi Dairesi’nin Doğan TV’nin hisse satışından kaynaklanan 915 milyon liralık teminat talebini durduruyor. Doğan Yayın Holding, 4.8 milyar TL teminat talep edilen ikinci davada da vergi dairelerinden mezkur Danıştay kararı doğrultusunda teminat istenmesi işleminin durdurulmasını istediğini açıkladı.DYH, ikinci konuda talep edilen teminatı gösterdiğini de duyurdu.

Haberin Devamı

DYH DAVA AÇMIŞTI

Doğan TV hisselerinin Alman Axel Springer’e satışında usulsüzlük olduğunu iddia eden Halkalı Vergi Dairesi, şubatta, şirketten vergi aslı, vergi zıyaı, özel usulsüzlük cezası ve gecikme faizi olarak, 914 milyon 820 bin 334 TL tutarında teminat istemişti. Teminatı gösteren DYH, hem vergi cezası konusunda hem de teminat konusunda dava açmıştı.

Davanın 8. Vergi Mahkemesi’nde reddinden sonra kararı görüşen Danıştay 4’üncü Dairesi, “Vergi incelemesi tamamlanıp tarhiyat yapıldıktan sonra 6183 sayılı Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca teminat istenmesi hukuken mümkün olmadığından, dava konusu işlemde, bu işleme karşı açılan davayı reddeden mahkeme kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır” şeklinde karar aldı ve işlemin yürütmesini durdurdu.