Ayşe Mine Yaman Dar alanlarda yaratıcı izler
HABERİ PAYLAŞ

Dar alanlarda yaratıcı izler

Alışveriş çılgınlığının son noktaya vardığı günümüzde alınan onlarca kıyafet ve dekorasyon ögesi evlerdeki yerini alırken eskilerini de bir yerlere sıkıştırma eylemi, metrekaresi küçük evlerde başlı başına bir sorundur. Görünüşte ufak ama işlevi büyük olan yerleştirme hileleriyle dar mekanları fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz.

Her şey yerli yerine: Açık mutfağa sahip evlerde her şeyin ortada olması gerekmiyor. Yerleşim planı yaparken, modüllerin yerlerini değiştirmek etkili bir çözüm olabiliyor. Eğer açık mutfağa sahipseniz, depolama ve saklama ünitelerine sıkça başvuracaksınız demektir. Dolayısıyla mutfağın her köşesinde bir depolama çözümü yaratmaya bakın. Ayrıca sıkça kullandığınız küçük mutfak aletlerini, elinizin altında olacak şekilde yerleştirmeye özen gösterin.

Haberin Devamı

Bir niş yeter: Evlerin ölü kullanım alanlarından biri de merdiven sahanlıklarıdır. Oysa merdiven sahanlığı, aslında kitaplarınızı depolamanız için ideal bir mekan. Merdivenlerin arasına sıkışıp kalan bu alanı, oraya uygun bir kitaplıklayaşam alanlarınız arasına katabilirsiniz.

Dar alanlarda yaratıcı izler

Çift taraflı kullanım: Salonunuz küçük olduğu için şömine kullanımından kaçınıyorsanız, cam hazneli şömineleri kullanabilirsiniz. Mekanın merkezine yerleştireceğiniz bir nişin içine uygulayacağınız şömineyle bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Şöminenin yardımıyla hem mekanı homojen bir şekilde ısıtabilir, hem de ikiye ayırarak daha fazla kullanım alanı elde edebilirsiniz. Ateşi, yaşam alanınızın odak noktası haline getirirken, nişin her iki tarafını da farklı şekilde dekore edebilirsiniz.

Banyoda plan program zamanı: Dar mekanlarda yerden kazanmanın tüyolarından biri büyük aynaların, diğeri de camlı yüzeylerin kullanımıdır. Bundan yola çıkarak dekore edeceğiniz dar banyolarınızda daha geniş bir görünüm kazanabilirsiniz. Hem aynalı yüzeyi bulunan hem de depolama yeteneğine sahip banyo mobilyalarından seçin. Böl ve yönet: Evde büyük alana sahip odanın bir köşesinden başka bir oda doğurarak, alandan kazanabilirsiniz. Eğer burası bir yatak odasıysa, odanın bir köşesine başka bir odacık tasarlayarak, mini bir ebeveyn banyosu yaratabilirsiniz. Yeni banyonuzun her iki duvarına da dev cam pencereler yaptırabilir, pencerelere ekleyeceğiniz jaluzilerin yardımıyla istediğiniz zaman banyoyu şık bir şekilde gizleyebilirsiniz. Böylece odanın içinde fazlalık gibi görünen duvarlardan da kurtulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

Dar alanlarda yaratıcı izler

Açık plan odalar: Dar bir mekanda duvarları yıkarak açık plan odalar yaratabilirsiniz. Böylece mekanı daha geniş gösterip depolama ünitelerinin de yardımıyla kendi kendine yetebilen yaşam alanlarına sahip olabilirsiniz.

Duvarlara doku ve renk nakli: Renkler ve desenler, dar mekanların yerleşimi esnasında en büyük kurtarıcınız olur. Büyük desenli duvar kâğıdıyla döşenmiş bir duvar, küçük mekanları daha geniş göstermenizi sağlar. Yerde güçlü renklere sahip, çizgili desenli halılar kullanarak vurguyu oraya çekebilirsiniz. Güçlü renklere sahip bir kitaplığı, mekanınızın odak noktası haline getirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder