Siyaset 'Darbeler olmasaydı CHP iktidar olmuştu'
Paylaş
'Darbeler olmasaydı CHP iktidar olmuştu'

Kemal Kılıçdaroğlu “CHP darbelere destek verdi” diyenlere şöyle seslendi: 27 Mayıs Darbesi olmasaydı CHP iktidar olacaktı

TARİHİ BİR ÇIKIŞ

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmalarına dün Kahramanmaraş ve ilçelerindeki mitinglerle devam etti. Kahramanmaraş'taki bir dinlenme tesisinde gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu tarihi bir tartışmaya neden olacak açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, darbe tartışmalarına ilişkin sorular üzerine bugüne kadar yaşanan darbelerden en büyük mağduriyeti CHP'nin yaşadığını ifade ederek “27 Mayıs Darbesi olmasaydı CHP iktidar olacaktı. Bütün seçim sonuçları bunu gösteriyor 12 Mart, 12 Eylül... CHP'nin iktidara en yakın olduğu dönemlerde darbeler olmuştur” dedi.

'AKP İKİYÜZLÜ'

Bütün bunlara karşın CHP'ye yönelik darbelerin yanındaymış gibi bir imaj yaratıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Oysa CHP darbelere her zaman karşı olmuştur. Belki bunu biraz daha yüksek sesle şimdi söylüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “AKP, Anayasa referandumunu 12 Eylül üzerine inşa ediyor. Çünkü sözde 12 Eylül paşalarından hesap sorulacak. Ama bunu yapmayacağını, bunun olmayacağını onlar da biliyor. Biz 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap soralım diye Anayasa'ya geçici bir madde eklenmesini istedik. AKP reddetti. Bu da gösteriyor ki AKP, iki yüzlü bir politika izliyor. Halkı kandırıyor.

'REFERANDUM FARKLI'

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir destek anlamına gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da “Hayır” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı, “Referandumdan 'Hayır' çıkması size destek anlamına gelir mi?” sorusuna da “Hayır. Referandum farklı bir olay. Onu siyasi açıdan görüp değerlendirmek, parti kimliğiyle ilgili olarak AK Parti, CHP, MHP gibi değerlendirmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum. 13 Eylül farklı bir tarih olabilir” karşılığını verdi.

'TOPLUM AYRIŞIYOR'

Kılıçdaroğlu, Bursa İnegöl ve Hatay Dörtyol'da yaşanan Türk-Kürt gerginliği için de “Açılım politikasıyla beklentiler çok yüksek tutuldu ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Bu hayal kırıklıkları öfkeye dönüştü” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Toplumu ayrışma noktasına getiren kardeş kavgasına ortam hazırlayan hükümetten Türkiye'nin kurtulması lazım. Bunu çok samimi söylüyorum. Eskiden de terör örgütü vardı. Hiç ayrışma yoktu toplumda. Şimdi toplumda ciddi bir ayrışma süreci çıktı. Yurttaşlar birbirlerinin etnik kimliklerini sorgulamaya başladı. Bu son 8 yılda ortaya çıktı, sorumlusu hükümettir.

Haberin Devamı