Siyaset 'Darbenin başbakanı Çömez'
Paylaş
'Darbenin başbakanı Çömez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'in 'darbenin Başbakanı' olduğunu iddia etti

Balıkesir merkezinde günlük yayımlanan Marmara Bölge Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan haberde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Ergenekon kapsamında İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan eski milletvekili Turhan Çömez hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Haberde şunlar yer aldı: “...Çömez’in Balıkesir milletvekili seçilmeden önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığını anımsatan Uğur, Başbakan’a en yakın olan bir kişinin, ancak onun koltuğuna oturmak için böyle bir ihanetin içine girebileceğini söyledi.

Uğur, ‘Bir daha milletvekili olamayacağını anlayan Turhan Çömez, Balyozcularla, Sarıkızcılarla işbirliği içine girerek, yalan yanlış bilgileri aktararak onları yanlış işlerin içine sokmuş. Edindiğimiz bilgilerde Turhan Çömez adının darbenin Başbakanı olarak geçtiğini öğrendik’ dedi...”

"BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY DEĞİL"

Balıkesir gündeminde tartışma yaratan haberin ardından DHA muhabirine açıklamalarda bulunan milletvekili Uğur şunları söyledi: “Bu büyütülecek bir olay değil, biz yerel gazeteleri ziyaret edip, demokratik açılımı anlattık.

Marmara Bölge Gazetesi’nde Turhan Çömez gündeme geldi. Ben de onunla ilgili görüşlerimi ve duyduğum bazı ididaları dile getirdim. O dönem Çömez, Sarıkızcılarla, Balyozcularla, paşalarla falan toplantılara katılıyordu.

Başbakanlığa oynadığını söyledim. Çömez, yurtdışına kaçtığına göre bazı hataları var ki Türkiye’ye dönemiyor.”

ÇÖMEZ AKP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

45 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Turhan Çömez, 2002’de AK Parti’den milletvekili seçildi. Bir süre sonra parti içinde sert çıkışlarıyla dikkat çeken Çömez, 2007’deki seçimlerde aday olmadı.

AK Parti’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Çömez, ‘partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle’ 8 Nisan 2008’de partiden ihraç edildi. 1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat İngiltere’ye gittiği için yakalanamadı.

Coşkun YAMAN/BALIKESİR (DHA)

Haberin Devamı