Siyaset 'Darbeye geçit verilmemesi gerekir'
Paylaş
'Darbeye geçit verilmemesi gerekir'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, darbelere asla geçit verilmemesi gerektiğini söyledi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Sakatlar Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, bazı okulların engellileri almaktan imtina etmelerinin Türkiye için bir insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Türker, "Eski kuvvet komutanları ifade vermeye gelecek. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu gelişmeleri?" sorusu üzerine, "Türkiye'de kim olursa olsun demokrasiyi kesintiye uğratacak herkesin önünün engellenmesi gerekir. Darbelere asla geçit verilmemesi gerekir. Bu konuda en büyük darbeyi yiyen sol kesim olmuştur.

12 Eylül darbesi karşı devrimcilerin yarattığı bir darbedir. Şu anda Türkiye'de bence özellikle hatıra sahibi denilen Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın ifadesine başvurulmasında geç kalınmıştır.

Bu konuda ayrıca Adalet Bakanlığı nezdinde bu işi ele almayan savcılar hakkında da soruşturma yapmak gerekir. Çünkü madem bu işin başlangıç noktası bu hatıralardı, o zaman neden bunlar başlangıçta ele alınmadı? Bunun da sorgulanması gerekir." diye konuştu.

Ümit TÜRK/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı