Dünya Darbeyle gittiler seçimle döndüler

Darbeyle gittiler seçimle döndüler

Paylaş
Darbeyle gittiler seçimle döndüler

Filipinler'i 20 yıl 'demir yumruk'la yöneten ve yaptığı yolsuzluklarla 15 milyar TL çalan diktatör Ferdinand Marcos'un eşi ve çocukları meclise seçildi

MUHALİFLER KAYBOLMUŞTU

Filipinler’de diktatör Ferdinand Marcos 1966’dan 1986’ya kadar ülkeyi ‘demir yumruk’la yönetmişti. Ferdinand Marcos döneminde binlerce muhalif ortadan kaybolmuştu.

Ayrıca Marcos Ailesi’nin devlet kasasından 15 milyar TL çaldığı iddia ediliyordu. 1986’da Corazon Aquino’nun başlattığı ve askerlerin de destek verdiği ayaklanmanın ardından Amerika’nın da yardımıyla Ferdinand Marcos sınırdışı edilmişti.

ESKİ DÜŞMAN YENİ BAŞKAN

Amerika’ya kaçan Ferdinand Marcos 3 yıl sonra 1989’da burada hayatını kaybetmişti. Ferdinand Marcos’un eşi Imelda Marcos ise 1991’de ülkesine dönmüştü.

Marcos ailesi 24 yıl sonra yeniden siyasete dönmeye karar verdi. Ülkede geçen hafta sonu yapılan seçimlerde Imelda Marcos meclisin alt kanadında Ilocos Norte eyaletinin temsilcisi olma hakkını kazandı.

Imelda Marcos’un kızı Imee (56), aynı eyaletin valisi seçilirken oğlu Ferdinand Jr. Marcos (52) ise aynı eyaletin senatosuna girdi. Bu arada Ferdinand Marcos’u deviren Corazon Aquino’nun oğlu Benigno Aquino da Filipinler’in yeni devlet başkanı oldu.

Haberin Devamı