Spor Darnel'den final değerlendirmesi

Darnel'den final değerlendirmesi

Paylaş
Darnel'den final değerlendirmesi

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un "Demir Yumruk" lakaplı milli voleybolcusu Neslihan Darnel, ligde mücadele eden takımlardan Eczacıbaşı Zentiva ve Galatasaray'ın da ciddi rakipler olduğunu belirterek, "Fakat Fenerbahçe Acıbadem ile final oynayacağımızı hissediyorum" dedi

Neslihan Darnel, şampiyonluk mücadelesiyle ilgili değerlendirmesinde, sezona çok iyi bir başlangıç yapamadıklarını, ancak şu anda takım olarak çok iyi durumda olduklarını ifade ederek, "Şampiyonluk konusunda iddialıyız. Gerçekten çok güçlü rakiplerimiz var. Ancak, bizimle birlikte finalde mücadele etmeye en yakın aday olarak Fenerbahçe Acıbadem takımını görüyorum" diye konuştu.

Voleybolu çok sevdiğini, takımında da mutlu olduğunu vurgulayan Neslihan Darnel, fiziksel durumu elverdiği sürece oynamaya devam edeceğini kaydetti. Darnel, herhangi bir uğurunun bulunup bulunmadığı yönündeki soruyu, "Maça çıkarken motivasyon çok önemli. O an aklınızda başka hiçbir şey olmamalı ve o ana konsantre olmalısınız. Çok özel olarak uyguladığım bir uğurum yok ama maçlara mutlaka sağ ayakla çıkmaya gayret ederim" diye yanıtladı.

"ORKUN İLE ÇOK MUTLUYUM"

Özel hayatıyla ilgili soruları da yanıtlayan ünlü voleybolcu, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’nın sportif direktörlüğünü yapan, eski milli sutopu oyuncularından olan eşi Orkun Darnel ile çok mutlu bir evlilikleri olduğunu söyledi.

"Aşırı iyimser ve çok konuşan bir eşim var. İnsan ilişkileri çok iyidir, merhametli, dürüst bir insandır. Orkun ile Akdeniz Oyunları’nda tanıştığımda hiçbir şey hissetmemiştim ya da öyle zannettim. Tanıştıktan çok sonra, bir anda beraber olmaya başladık. Çok hızlı gelişti. İkimizin de sporcu olması avantaj, çünkü birbirimizin halinden anlıyoruz. Şimdi Zeynep adında kızımız var. Çok tempolu çalışıyoruz ama birlikte olduğumuz anlarda çok mutluyuz."

"İYİ BİR HAMİLELİK DÖNEMİ GEÇİRDİM"


İspanya’nın Tenerife takımında forma giyerken hamile kaldığını ve Tenerife’de çok güzel bir hamilelik dönemi geçirdiğini anlatan Darnel, "Tenerife’de yıl boyunca her türlü meyve var, aş ermede sıkıntı çekmedim yani. Orada normal doğum yaptım. Hayatımın en önemli tecrübesiydi. Hamileyken çocuğum olacağına inanamıyordum, kucağıma aldığımda dahi inanamadım. Anne olmak bence hayatın en önemli duygularından birisi" ifadelerini kullandı.

Spora dönüş yaptığı için kızı Zeynep’i sadece 3 ay emzirebildiğini kaydeden ay-yıldızlı sporcu, antrenmanların dozu artınca bir anda sütten kesildiğini söyledi. Çalışan insanlar için çocuk büyütmenin çok zor olduğunu ve 2. kez anne olmayı düşünmediğini dile getiren Darnel, "Çocuklarını bizim kadar bile göremeyen anne-babalar var. Bunları düşününce şükrediyorum" dedi.

Darnel, spordan arta kalan zamanlarında ailesiyle ve arkadaşlarıyla birarada olmayı sevdiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Tatillerde genellikle Datça Palamutbükü’ne gideriz. Sakin tatilleri tercih ediyorum. Ayrıca çok kitap okurum. Özellikle macera ve romantizm içerikli kitapları severim. Haftada 3 kitap bitirdiğim oluyor."

ORKUN DARNEL: "BİR KOLTUĞA 3 KARPUZ ÇOK GELDİ"



Neslihan Darnel’in eşi Orkun Darnel ise 20 sene Galatasaray’da sutopu oynadığını ve o dönemlerde hem çalışıp hem spor yaptığını belirterek, "İş ve spor denklemine bir de aile dahil olunca sporu bırakmak zorunda kaldım. Bir koltuğa 3 karpuz çok geldi" dedi.

Türkiye’nin en iyi sporcularından biriyle evli olduğunu anlatan Darnel, "Elbette Neslihan ile uyumlu olduğumuz konuların yanı sıra anlaşamadığımız konular da var. Fakat bence bunların önemi yok, çünkü eşimi çok seviyorum" diye konuştu.

Orkun Darnel, "Başarılı, kariyer yapmış ve hayatını kendisi kazanan ünlü bir kadınla evlisiniz. Bunların avantajları veya dezavantajları var mı? Türk toplumunda bazen kadının erkekten çok kazanması problem olabiliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsun?" sorusunu şöyle cevapladı: "Evliliğimi hiç böyle bir bakış açısıyla değerlendirmedim.

Neticede bu evliliğin olabilmesi için benim kenara attıklarım, özverilerim oldu. Böyle bir hesabı yapmanın çok önemli ve gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bunun yanında kadının erkekten fazla kazanması tuhaf bir durum olabiliyor ama biz bunu güzel bir yöntemle çözdük. Neslihan ile eşit şartlarda yaşıyoruz. Neslihan’ın artan kazancını da kızımız için değerlendiriyoruz."

"KIZIMA AŞIĞIM"

18 aylık kızı Zeynep ile büyük bir aşk yaşadıklarını dile getiren Darnel, kız babası olmanın müthiş bir şey olduğunu söyledi.
Bütün takım sporlarını severek takip ettiğini, voleyboldan sonra futbol ve sutopunu da çok sevdiğini anlatan Darnel, "Ben ciddi bir Galatasaray taraftarıyım. Neslihan Eskişehirsporlu ama artık Galatasaray’a da sempatisi var gibi" dedi.

Orkun Darnel ayrıca, eşinin kendisinden 2 santimetre daha uzun olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu durum çok da sıkıntı oluşturmuyor. Fakat bazen topuklu ayakkabı giydiğinde biraz tuhaf görünüyoruz."

AA

2

Haberin Devamı