Spor Darphane gibi at Turbo'ya ABD'den talip

Darphane gibi at Turbo'ya ABD'den talip

Paylaş
Darphane gibi at Turbo'ya ABD'den talip

Darphane gibi at Turbo'ya ABD'den talip

ABD’li bir işadamı, sahibi Erdin Düzarat’a 1,5 yılda 3 milyon 274 bin TL kazandırmasıyla "Dört ayaklı darphane" olarak nitelendirilen şampiyon yarış atı "Turbo"yu satın almak için teklifte bulundu.

Haberin Devamı

İlk kez yarıştığı 19 Nisan 2008’den 13 Haziran 2009’a kadar katıldığı 21 yarışta rakiplerini geride bırakarak efsaneleşen ve yarışseverin gönlünde taht kuran Arap atı Turbo, koştukça hem sahibine kazandırdı hem de yıldızını parlattı.

Turbo’nun sahibi Düzarat, at yetiştiriciliğine 30 yıl önce başladığını belirterek, bugün aralarında şampiyon yarış atı Turbo’nun da bulunduğu 20 ata sahip olduğunu söyledi.

Turbo’nun gönlünde diğer atlarından ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Düzarat, "At yetiştiriciliği emek, özveri ve biraz da şans işi. Turbo’nun bende olması da şans. Bir yetiştirici büyük umutlarla 500 bin TL verip at alıyor, ama atı hiç koşmadan sakatlanıyor. Turbo benim şansım. Turbo gibi bir at zor gelir bir daha" dedi.

Haberin Devamı

Düzarat, Turbo’nun kendisine şimdiye kadar 3 milyon 274 bin TL kazandırdığını bildirerek, şöyle devam etti:
"Turbo dünya çapında bir at. Bundan dolayı da gerek yurt içinden, gerekse de yurt dışından birçok taliplisi var. Yakın zamanda Araplar Turbo’yu görmek için geldi ve çok beğendiler. Onun dışında ABD’li bir işadamından çok ciddi bir teklif aldık. Teklifi değerlendiriyoruz ama öncesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın onayı gerekli. Çünkü, ülkemizdeki Arap atlarının yurt dışına satışları bakanlığın onayına bağlı. Biz de izin için gerekli başvurumuzu yaptık. Bakanlık onay verirse pazarlığa başlayacağız."

"UFAK BİR SAKATLIĞI VARDI, GEÇTİ"

Pazarlıkta milyon dolarların konuşulduğunu, satışın gerçekleşmesi durumunda Turbo’nun önce koşturulacağını, ardından da damızlık olarak kullanılacağını aktaran Düzarat, şunları söyledi:

"Turbo’nun son dönemde performansı düştü. Çünkü ufak bir sakatlığı vardı ama geçti. Cumhuriyet Kupası Koşusu’nda da denemek için koşturduk. Jokeyi Halis Karataş’ın da yarışın ardından belirttiği gibi atımızın hiçbir sıkıntısı yok, sapasağlam. Sadece o yarışta nefesi yetmedi. Zaten Turbo’nun önümüzdeki günlerde koşusu yok, şimdilerde İzmir’de dinleniyor."

"SAYESİNDE BİRÇOK MUTLULUĞU YAŞADIM"

Düzarat, Turbo’nun kendisine bir at sahibi olarak bütün mutlulukları yaşattığını ifade ederek, "İlk yarışını 3 yaşında 19 Nisan 2008’de Ankara’da 800 metre çim pistte koşan Turbo, daha sonra koştuğu 21 yarışta hiç geçilmedi. Seri, Tarım ve Köyişleri koşusunda bozuldu. Yarıştığı ilk günden bugüne kadar Turbo sayesinde birçok mutluluğu yaşadım. Bunların en önemlilerinden biri de Hatay Koşuşu’dur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Özcan Yıldırım / AA