Spor Datçalı Herkül'den 2 yeni rekor

Datçalı Herkül'den 2 yeni rekor

Paylaş
Datçalı Herkül'den 2 yeni rekor

Datçalı tekvandocu Ali Bahçetepe, 30 saniyede 696, 1 dakikada 1145 beton blok parçalayarak iki Guinness rekoru birden kırdı

Datçalı milli tekvandocu Ali Bahçetepe, ``Dünya Guinness Günleri'' kapsamında gerçekleştirdiği üç ayrı kırış denemesinin ikisinde başarılı olarak bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı´na girmeye hak kazandı. Hem de iki ayrı kategoride...

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı´nda, Datça Noter Vekili Süleyman Türkcan ve hakemlerin gözetiminde 30 saniyede ve 1 dakikada en fazla beton blok kırma denemesi gerçekleştiren Bahçetepe´yi çok sayıda vatandaş ilgiye izledi.

ESKİ REKOR DA KENDİSİNE AİTTİ

Coşkulu kalabalığın alkışları arasında platforma gelen 53 yaşındaki Bahçetepe, 30 saniyede 60 x 20 x 7 ölçülerindeki 696 beton bloğu yumruklarıyla kırarak 655 blokla kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi. Denemesine devam eden milli sporcu, daha sonra 58 saniyede 1145 blok kırarak 1134 blokla yine kendisine ait olan rekoru yeniledi.

Ali Bahçetepe daha sonra tek vuruşta en fazla beton blok kırma rekorunu denedi. Bu kategoride 33 blokla dünya rekorunu elinde bulunduran Bahçetepe, üst üste dizilen 35 beton bloktan sadece 14´ünü kırarak başarısız oldu.

Haberin Devamı

Daha önce 10 kırış rekoru Guinnes Rekorlar Kitabı´na giren Bahçetepe bu sayıyı 12´ye çıkarırken, hedefinin 20 olduğunu söyledi.

Mustafa SARIİPEK / DATÇA (DHA)