Gündem Datça'ya bahar erken geldi!

Datça'ya bahar erken geldi!

Paylaş
Datça'ya bahar erken geldi!

Türkiye'nin birçok bölgesinde kar yağışı sürerken Muğla'nın Datça ilçesinde, güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte badem ağaçları ile kırlar çiçek açtı

Geçen hafta aralıklarla süren yağmurlu ve soğuk havanın ardından güneş yüzünü gösterdi. Şubat ayında 16 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklıklarıyla birlikte ilçede erken bahar sevinci yaşandı. Papatyalar boy attı, badem ağaçları çiçek açtı. Yemyeşil çayırlar sarı ve beyaz papatyalarla buluştu. Kış ortasında kar altında kalan bölgelere nazire yapan badem ağaçları da çiçeklerini açıp baharın beyazına büründü.

Haberin Devamı

İlçede her mevsimin farklı bir güzelliğe sahip olduğunu belirten 26 yaşındaki Doğan Yalçınkaya, "Ülke genelinde kara kış hüküm sürerken, Datça’ya bahar geldi. Badem ağaçları her zaman olduğu gibi bu yıl da bembeyaz çiçeklerini açtı. İstanbul ve Ankara’da arkadaşlarım her yerin beyaza büründüğünü, karla kaplandığını söylüyorlar. Datça’da beyaza büründü. Ancak bu beyaz bizi sarıp sarmalayan, içimizi sevgiyle donatan bir beyaz. Ruhumuzu hoş tutan bir beyaz" dedi.

Mehmet Çil / DHA