Spor Daum elini cebine atmıyor

Daum elini cebine atmıyor

Paylaş
Daum elini cebine atmıyor

Daum elini cebine atmıyor

Her fırsatta “Türkiye benim 2. vatanım” diyen Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı yıllık 3.3 milyon euro alacak. Lig şampiyonluğu için 1 milyon, Türkiye Kupası’nın kazanılması halinde de 250 bin euro ekstra prim kazanacak olan Daum’a hedeflerin tümüne ulaşılırsa 5 milyon 350 bin euro (11 milyon 250 bin lira) ödenecek

Milliyet gazetesi spor yazarı Cemal Ersen'in haberine göre, Fenerbahçe Kulübü, üç yıl önce Denizlispor deplasmanında kaçan şampiyonluğun ardından yollarını ayırdığı, sezon başında ise tekrar takımın başına getirdiği Christoph Daum’a hedeflerin tümüne ulaşılması halinde 5 milyon 350 bin euro (11 milyon 250 bin lira) ödeyecek.

Alman hoca ile imzalanan ve 2009-10, 2010-11, 2001-12 sezonlarını kapsayan özel sözleşmeye göre, Daum’a yapılacak ödemelerin tüm vergilerini kulüp üstlenecek. Buna dair belgeyi de Alman çalıştırıcıya verecek.

Yıllık net ücreti 3 milyon 300 bin euro (7 milyon lira) olarak belirlenen Daum’a, lig şampiyonluğu için 1 milyon euro (2 milyon 100 bin lira), Ziraat Türkiye Kupası kazanıldığı takdirde 250 bin euro (525 bin lira), UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale kalınması durumunda 250 bin euro, takım final oynarsa 400 bin euro, Avrupa’da şampiyon olursa 800 bin euro (1 milyon 700 bin lira) prim ödenecek.

Christoph Daum takıma verilecek toplam primin yüzde 10’u kadar da prim alacak. Örneğin futbolculara 100 bin euro ödenmesi halinde Alman hoca 10 bin euro daha kazanacak.

Daum’un birinci yardımcısı Roland Koch’a aylık 37 bin 500, sezonluk 375 bin euro ödemeyi taahhüt eden Fenerbahçe Kulübü, kaleci antrenörüne yıllık 180, fizyoterapiste yıllık 120 bin euro, bilgisayar uzmanına ise yıllık 114 bin euro verecek. Daum’un yardımcılarının yıllık toplam maliyeti primler hariç 789 bin euro olacak. Bu şahıslar takıma verilen primlerden de yararlanacak ve rakam ortalama bir milyon euro’ya yükselecek.

Fenerbahçe takımı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanırsa Christoph Daum çeyrek final için 400 bin, yarı finalde 500 bin, ikinci olursa 600 bin, şampiyonluğu kazanırsa 1 milyon euro prim elde edecek. Lig, kupa ve Avrupa maçlarında primler kazanılan maçın hemen ertesi günü banka hesabına yatırılacak.

Sponsor getirirse

Alman teknik adam kulüp için herhangi bir şekilde ek sponsor getirirse, kulübün elde edeceği gelirin yüzde 50’sini alacak. Daum’a “Gazi” ile mevcut olan sözleşmesi konusunda tam ve sınırsız reklam özgürlüğü tanınacak.

Havuzlu ev, lüks otomobiller, business class uçak uçak biletleri... Daum'a Fenerbahçe'nin sağladığı olanaklar 2. sayfada...

ELİNİ CEBİNE ATMIYOR!

Taraflar arasında yapılan sözleşmenin en dikkat çekici yanı “yükümlülükler” başlıklı (d) maddesinin içeriği.

A Teknik Direktör için yüzme havuzlu ve klima dahil teknik teçhizata sahip tam döşeli bir ev sağlanacaktır. Kulüp ayda 10.000 euro tutarına kadar tüm masraf ve harcamaları karşılayacaktır. Ayrıca kulüp, teknik direktörün ve ailesinin taşınmasının tüm masraflarını karşılayacaktır.

B Kulüp, teknik direktöre iki uygun araba (biri Audi A6 ve biri Audi A8) tahsis edecektir. Arabaların tüm masrafları karşılanacaktır.


C Kulüp, Türkiye ve Almanya arasında teknik direktörün kendisi ve ailesi için (2 erişkin, 2 çocuk) her sezon gidiş-dönüş maksimum 6 business class uçak bileti sağlayacaktır.


D Kulüp, stadın VIP bölümünde 8 bedelsiz kombine bilet sağlayacaktır.

E Kulüp, sadece Fenercell aboneliği ile teknik direktörün kendi seçeceği 3 cep telefonu sağlayacak ve ayda 2.000 euroya kadar kullanım masraflarını karşılayacaktır.


F Kulüp, teknik direktör ve ailesi için Türkçe öğretmeni sağlayacaktır.


H Kulüp, teknik direktöre, özellikle sözleşme masrafları konusunda Fenerbahçe’ye transferinin hukuken gerçekleşmesi ile ilgili tüm masrafları karşılayacak, net 80.000 euro tutarındaki ödeme yapacak.

I Hastalık durumunda, kulüp sözleşmedeki ödemeleri en az 6 hafta süre ile yapmaya devam edecektir.

FESİH ŞARTLARI

Kulüp ödemelerde 8 haftadan fazla bir süre temerrüde düşerse teknik direktör derhal yürürlüğe girmek üzere sözleşmeyi erken fesih hakkına sahip olacak. bu durumda ödenmemiş ücretler kıdem tazminatı olarak verilecek.
Teknik direktör yükümlülüklerinden herhangi birini yerine getirmez ve ihlal 6 hafta içinde giderilmez ise kulüp erken fesih hakkını kullanacak.
Herhangi bir anlaşmazlık durumunda karar mercii FIFA ve merkezi Lozan’da bulunan Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) kararları kesin sayılacak.
Daum ve Başkan Aziz Yıldırım ile muhasip üye Murat Özaydınlı tarafından imzalanan sözleşmenin bitiş tarihi 31 Mayıs 2012 olacak.

2

Haberin Devamı