Spor Daum gitti Kocaman geldi

Daum gitti Kocaman geldi

Paylaş
Daum gitti Kocaman geldi

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine Aykut Kocaman'ın getirildiğini resmen açıkladı

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Sayın Aykut Kocaman getirilmiştir. Sayın Aykut Kocaman 28 Haziran 2010 Pazartesi günü takımımızın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacaktır.

Sayın Kocaman'ın imza töreni 29 Haziran 2010 Salı günü saat 14.00'de yapılacaktır. Sayın Aykut Kocaman'a görevinde başarılar diliyoruz."

AZİZ YILDIRIM BAŞKANLIĞINDA 12. DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe’de 1997-1998 sezonunun ortasında başlayan başkanlık serüveninde 12 yılı geride bırakan Yıldırım’ın döneminde, sarı-lacivertli ekipte görev alan teknik adamlarla, takımı şampiyonluğa ulaştıramadıkları sezonlarda yollar ayrıldı.

Fenerbahçe, Yıldırım döneminde sadece Werner Lorant ile sezonu 2. sırada tamamlamasına rağmen yoluna devam etti.

OTTO BARİÇ: Aziz Yıldırım’ın ilk kez başkan seçildiği 1997-1998 sezonunda görev yapan Hırvat Otto Bariç, sezonun son haftasını bile göremeden Fenerbahçe’den ayrıldı.

JOACHİM LÖW:
Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü yapan Joachim Löw, Yıldırım’ın göreve ilk getirdiği teknik direktör oldu. Fenerbahçe’de, sezon sonunda Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.

RIDVAN DİLMEN, ZEMAN, TURAN SOFUOĞLU:
Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda, Dilmen’in istifasından sonra önce İtalyan Zdenek Zeman, sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti.

MUSTAFA DENİZLİ: Sarı-lacivertli ekibe Aziz Yıldırım döneminde istediği şampiyonluğu Mustafa Denizli getirdi. 2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe’yi şampiyonluğa taşıyan Denizli, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında görevini bırakmak zorunda kaldı.

WERNER LORANT:
Takımı şampiyonluğa taşıyamadığı halde bir sonraki sezonda da görev yapan Alman teknik direktör Werner Lorant, Yıldırım döneminin en "torpillisi" oldu.

Denizli’nin ardından 2001-2002 sezonunun devre arasında Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Lorant ile sarı-lacivertli ekip sezonu 2. sırada tamamladı.

Alman çalıştırıcı 2002-2003 sezonunun 16. haftasından sonra Fenerbahçe’den ayrıldı. Lorant’ın ardından Fenerbahçe sezonu antrenörü Oğuz Çetin ve daha sonra da altyapı sorumlusu Tamer Güney ile 6. sırada tamamladı.

DAUM: 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe’nin başına getirilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibe ilk döneminde adeta "Lale Devri"ni yaşattı.

İlk sezonunda Fenerbahçe’yi ligde şampiyonluğa taşıyan Daum, ikinci sezonunda da (2004-2005) şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

ARTHUR ZİCO:
2006-2007 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü’ne getirilmesiyle "stajer" yakıştırmaları yapılan Arthur Zico, eleştirilere ilk sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak yanıt verdi.

Sarı-lacivertli ekibi, ikinci sezonunda (2007-2008) Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale taşıyan Brezilyalı teknik adam ile ligde şampiyonluk gelmedi.

ARAGONES: 2008-2009 sezonunda İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile anlaşan Fenerbahçe, teknik direktörünün İspanya Milli Takımı’nı Avrupa şampiyonluğuna taşımasıyla sezona oldukça iddialı başlangıç yaptı.

Bir önceki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe, Aragones yönetiminde grubu galibiyet alamadan 2 puanla son sırada tamamlayarak ilk turdan öteye gidemedi. Ligde ve Türkiye Kupası’nda istediği başarıyı yakalayamayan Fenerbahçe, İspanyol çalıştırıcıyla da yollarını ayırdı.

2

Haberin Devamı