Spor Daum: Gözlerinden okunuyor

Daum: Gözlerinden okunuyor

Paylaş
Daum: Gözlerinden okunuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'e ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu

Christoph Daum, dün yaptığı açıklamada Ankaragücü maçında limitlerini zorlayıp, yapabileceklerinin en iyisini ortaya koyacaklarını söyledi.

Alman çalıştırıcı, “Takımıma güveniyor ve inanıyorum, Ankara’da kazanmamız için gereken şansları yakalayacağız. Diğer yöneticiler ne derse desin, limitlerimizi zorlayacağız.

Belli bir yere kadar her şey kendi elimizde. Şu anda en önemli olan şey Ankaragücü maçı değil. Kupa finali var önümüzde” ifadelerini kullandı.

Alman teknik adam, “Daha önce de benzer dönemlerden geçtik. Trabzonspor’la çok zor 2 maç oynayacağız. Beşiktaş, Galatasaray veya Kasımpaşa maçları da zordu.

Soyunma odasına girdiğimde, kazanma arzusunu oyuncularımın gözlerinde görüyorum. Bu yüzden öğrencilerime inanıyorum” şeklinde konuştu.

Denizlispor şoku yaşanmaz

Daum, Turkcell Süper Lig’de son 2 haftaya lider durumda giren Sarı-Lacivertli takımın, 3 sezon önce Denizlispor’a puan kaybederek, son haftada yaşadığı şampiyonluk kaybını tekrarlama ihtimalinin sorulması üzerine, böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmayacağına inandığını ifade etti.

Bu sezonun son maçını, Denizlispor mücadelesinden farklı olarak evlerinde oynayacaklarını anlatan Daum, “Denizli bir örnek değil bunun için. Farklı bir durum vardı. Havada farklı bir şey vardı.

İki kez şampiyon olmuştuk ve 3.’sünü olacaktık. Ama ben Denizli’de olan şeyin bir daha yaşanacağını zannetmiyorum. Fenerbahçe’nin taraftarı da futbolcusu da yöneticisi de teknik heyeti de buna izin vermez.

Fakat söylediğim gibi futbolda son düdük çalınmadan yüzde yüz konuşmaya imkan yoktur. Ankaragücü ve Trabzon hiç de yabana atılacak takımlar değil. Bu gerçek” diye konuştu.

Henüz kazandığımız hiçbir şey yok

Alman çalıştırıcı, “Elimizde kazandığımız hiçbir şey yok. Sadece hazırladık ve buraya kadar geldik. Son adımı atmak çok önemli. Özverili çalışmayla, disiplinle ve beceriyle bu noktadayız.

Son kararı da bizim vermemiz lazım. Futbolcularım kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Son maçlarda gol bile yemedik. Oyun içinde çok iyi kombinasyonlar görüyorum, bu da oyuncuların artık kendilerine güvenlerinin tam olduğunu gösteriyor. Emin adımlarla çifte kupaya yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Kupası’nda şeytanın bacağını kırmak tek hedefimiz

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı 26 yıldır kazanamadığının hatırlatılması üzerine Alman çalıştırıcı şunları söyledi: “Kupada şeytanın bacağını kırmak istiyoruz.

Fakat futbolda küçük ayrıntılar sonucu belirliyor. Mutlaka rakip daha iyi oynadığı için finali kaybetmiyorsunuz. Biz sadece Trabzonspor’la oynayacağımız maça konsantre oluyoruz.

Bu kupayı 10 ya da 20 yıldır kazanamıyor olmakla ilgisi yok, bununla ilgilenmiyoruz. Kazanırsak sadece bir gidişatı değiştirmiş oluruz. Belki de önümüzdeki 10 yıl içinde 5 kez Fenerbahçe kazanacak bu kupayı.”

3

Haberin Devamı