Spor Daum: Güiza profesyonelce davranıyor

Daum: Güiza profesyonelce davranıyor

Paylaş
Daum: Güiza profesyonelce davranıyor

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, İspanyol forvet oyuncusu Daniel Güiza'yı mutlu görmediğini söyledi

İspanya’nın Marca gazetesinde bugün yayımlanan demecinde Daum, Güiza’nın, sezon başında yaşadığı fiziksel sonrunlara, özel hayatındaki çalkantılara rağmen profesyonelce davrandığını belirtti.

Daum, "Dani, şu anda çok daha iyi ve bunu takım da hissediyor. Özellikle kişisel sorunları onu çok etkiledi ve halen endişelendiriyor. Boşanmasıyla ilgili olarak aniden İspanya’ya gitmek zorunda kaldı. Tüm bunlara tahammül etmesi zor oluyor" diye konuştu.

"GUIZA'YI MUTLU GÖRMÜYORUM"

Güiza’yı "her zaman ciddi ve üzgün" olarak değerlendiren Alman teknik adam, "İçine kapanıyor ve yapacak hiçbir şey yok. Güiza’yı mutlu görmüyorum, ama iyi bir profesyonel, takıma ihtiyacı olanı veriyor" ifadelerini kullandı.

Daum, Güiza ile antrenmanda çalışılan pozisyonları maçta denemeye çalıştıklarını, ancak belli bir oyun düzeni olmadığını anlatarak, "O, sahada beklenmedik zamanda ortaya çıkan bir futbolcu. Çim üzerinde büyük şeyler yapmadan bir saat kalabilir ve aniden, güzel bir hareketle gol atabilir. Dani meydan okumaya bayılıyor, zoru kolaya çevirme yeteneğine sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Alman teknik direktör, kendisinin Fenerbahçe’de olmaktan çok memnun olduğunu, burada saygı gördüğünü söyledi ve şampiyonluğu kastederek, "İnşallah taraftarımıza büyük bir neşe veririz" diye konuştu.

Daum, 2010 Dünya Kupası için net bir favorisi olmadığını kaydederek, Brezilya, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Hollanda’yı kupayı kazanmaya yakın takımlar olarak sıraladı.

AA

Haberin Devamı