Spor Daum: Kazanan Türk futbolu olsun

Daum: Kazanan Türk futbolu olsun

Paylaş
Daum: Kazanan Türk futbolu olsun

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, futbol hayatında yaşanabilecek en güzel şeyin bir finali kazanmak olduğunu ifade etti

Daum, "Bu sezon oynadığımız derbilerde gücümüzü gösterdik, inşallah yarın da Trabzonspor’a karşı o gücümüzü gösterebiliriz" dedi.

Bordo-mavili ekiple yarın yapacakları maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı GAP Arena’da düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Daum, kendi ifadeleriyle "Baskı bizi daha güçlü yapıyor" sözleri hatırlatılarak yöneltilen soruya, "Futbol hayatınızda yaşayabileceğiniz en güzel şey bir finali kazanmaktır. Futbolcularıma çok güveniyorum.

Trabzonspor maçları heyecanlı ve güzel geçer. Herkes iyi motive oldu. Daha önce oynadığımız derbilerde gücümüzü gösterdik, inşallah yarın da Trabzonspor’a karşı o gücümüzü gösterebiliriz" şeklinde yanıt verdi.

"YÜZDE 100 KONSANTRE OLMAK ÖNEMLİ"

Yarınki maça yüzde 100 konsantre olmalarının önemli olduğunu ifade eden Daum, "Bu maçtan sonra ne olur ne olmaz düşünmek istemiyoruz. Her maçta yaptığımız gibi bir sonraki maçı düşünüyoruz, bu bizim prensibimiz. Daha sonrasını düşünecekseniz, olabilecek her sonucu düşünmeniz gerekiyor. Önemli olan bu maça konsantre olmamız" diye konuştu.

Bir soru üzerine de final için her şeyin çok güzel olduğunu kaydeden Daum, "Mutluyuz, güzel bir şehir, güzel ve yeni bir stat. İnşallah kupayı da kazanırız. Her şey çok hoş" ifadelerini kullandı.

Alman teknik adam, maçın gündüz oynanmasıyla ilgili olarak da "Akşam maçları daha zevkli olur futbolcular için. Taraftar için fazla değişmeyebilir. Teknoloji maalesef yeterli değil, ışık yetersiz. Erken oynanacak. Şartlar ne olursa olsun, iki takım da elinden geleni yapacak" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLU İÇİN YARIN BAYRAM GÜNÜ SAYILIR"



Daum, final maçlarının her zaman açık geçtiğini, sonucu küçük detayların belirlediğini ifade etti. Kendilerini sevgi ve saygıyla karşılayan Şanlıurfa halkına teşekkür eden Alman teknik adam, güzel bir futbol şöleni yaşamayı temenni ederek, şöyle konuştu: "Türk futbolu için yarın bayram günü sayılır. İki takım da kazanmak için buraya geldi. İki takım da kazanmak için oynayacak.

Final maçları hep açık geçer. Küçük detaylar belirler sonucu. Ama biz iyi hazırlandık. İnşallah yarın kazanan takım olacağız. Bu kupayı kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım uzun zaman hatırlanacak güzel bir maç olur. Buradaki insanlar ve yöre için güzel bir hatıra kalır diliyorum. Biz maçın burada olmasından gurur duyuyoruz."

"KAZANAN HER ZAMAN TÜRK FUTBOLU OLSUN"

"Kaybedenin kazananı alkışlayacağı bir final olur mu" yönündeki soruya, Fenerbahçe Teknik Direktörü şöyle yanıt verdi: "Benim hoca olarak şu ana kadar Türk futbolunda gördüğüm şey, oyuncuların arasında çok iyi bir arkadaşlık var. Tabii ki herkes kazanmak ister. Bu işin sportif yönü. Futbolcular arasında hep güzel bir dostluk görüyorum. Bu düşünce teknik heyet için de geçerli. Tabii ki kazanmak istiyoruz.

Trabzonspor kazanırsa maçtan sonra Şenol hocayı kutlayacağız, tebrik edeceğiz. Tersi olursa o da bizi kutlayacaktır. Bu tür şeylerin yapılmasını hep hoş görüyorum. Fair play adına yapılacak her şeyi yapmaya hazırız. Kazanan her zaman Türk futbolu olsun."

Daum, takımda sadece Andre Santos’un sakatlığının bulunduğunu ifade ederek, "Maç bugün olsa Andre Santos oynayamazdı. Yarın belli değil" dedi.

AA

2

Haberin Devamı