Spor Daum: Lille ya da İBB dönüm noktası

Daum: Lille ya da İBB dönüm noktası

Paylaş
Daum: Lille ya da İBB dönüm noktası

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, yarınki Lille maçının kendileri için dönüm noktası olduğunu söyledi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili değerlendirmeler yapan ve soruları yanıtlayan Alman çalıştırıcı Daum, sakatlıkları bulunan futbolculara ek olarak Lugano, Vederson ve Cristian’ın da forma giyemeyeceğini açıklayarak, "Sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. 9 eksiğimiz var, yarın belki 10 olur.

Dolayısıyla, yarın görev alacak futbolcularımız, kendi mevkilerinde değil, belki başka mevkide oynamak zorunda kalacak, ama bizim onlara verdiğimiz görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Yarınki maçta maalesef ilk defa böyle bir durumla karşılaşacağız.

İlk defa ’Niye oynamadı’ soruları olmayacak. Kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var. Diğer bir sağlam oyuncumuz Deivid, o da yedekte oturacak. Sağlam oyuncularımızın hepsi ilk 11’de yer alacak. Sahaya çıkacak her futbolcumuza güvenimiz sonsuz. Herkese inanıyorum" diye konuştu.

"YARIN OLMAZSA PAZAR GÜNÜ DÖNÜM NOKTASI"

Yarın Lille karşısında alacakları iyi bir sonucun, son dönemde aldıkları kötü sonuçların ardından pozitif sonuçlar ortaya çıkarabileceğini kaydeden Daum, "Bir dönüm noktası olabilir. Yarın inşallah iyi bir sonuç alırız. Yarın olmazsa, pazar günü de olabilir. Hedefimiz bu. Yarın, bizim için dönüm noktası olsun" dedi.

"KONTRATAK OYNAYAN LİLLE BEKLİYORUM"

Lille takımını iyi tanıdıklarını ifade eden Daum, yarın karşılarında kontratak oynayan bir ekip olacağını sandığını söyledi. Daum, "Kontratak oynayan bir Lille takımı bekliyorum.

Gerçekten süratli kanat oyuncuları var. Aynı zamanda erken baskı kuran bir takım. Bunu da zaman zaman yapabilir. Kompakt organizasyona sahipler ve bizi güçlü bir rakip bekliyor. Rakibimizde duran toplarda etkili oyuncular da var. Buna da hazır olmamız gerekiyor" dedi.

BURSA MAÇINI SEYİRCİ BASKISI MI KAYBETİRDİ?

"Ligde mağlup oldukları Bursaspor maçında Güiza’yı oyundan seyirci baskısı nedeniyle aldığı, bu nedenle de maçı kaybettikleri" yorumlarının yapıldığı ifade edilerek yöneltilen soruya, Daum şu yanıtı verdi: "Medyada bazı söylentiler olabilir, ama öyle bir şeye katılmıyorum. Ben de şöyle bir şey sorabilirim:

’Semih’i maça alınca mı kaybettik?’ Maçı kaybetmemizin nedeni tabii ki o değişiklik değildir. Gerçekten bu söylemler mantıksız. Anlamıyorum. İkinci golde çok şanssızdık. Cristian’a çarpan top var. Kaleye girmesi büyük bir talihsizlik. Onun, daha önce yaptığımız değişiklikle ne alakası var.

Bursaspor frikik golünde çok şanslıydı. Cristiano Ronaldo’yu, Rooney’i bulundurun isterseniz, yine o top Cristian’a çarpıp girecekti. Net söylüyorum, Bursaspor’a karşı aldığımız mağlubiyetin nedeninin değişikliklerle alakası yok."

FENERBAHÇE'NİN İN MUHTEMEL 11’İ

Sakat futbolcuların çokluğu ve sarı kart cezalısı Andre Santos’un yokluğunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un, yarın Lille karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle: Volkan Demirel, Bekir, Önder, Bilica, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Güiza, Alex, Semih.

2

Haberin Devamı