Spor Daum: Mağlubiyet aklımızda yok

Daum: Mağlubiyet aklımızda yok

Paylaş
Daum: Mağlubiyet aklımızda yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş derbisini kaybetmeyi aklından bile geçirmediğini söyledi

Can Bartu Tesisleri’nde, takım antrenman yaptığı sırada basın mensuplarıyla sohbet eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, "Şampiyonluk için kendilerine ne kadar puanın yeteceği ve derbi maçta puan yitirmelerinin Fenerbahçe için nasıl bir durum yaratacağı" sorusuna, "Şampiyonluk için sezon sonunda ikinci takımdan bir puan fazla olmalısınız.

Aklımdan kaybetmek geçmiyor. O yüzden, neden kaybetmek diyorsunuz" yanıtını verdi. "Tanrıdan gelen şeylere her zaman inanırım. Sanırım o her şeyi görüyor" diyen Daum, "Beşiktaş maçı son nokta olmayacak. Ali Sami Yen de son nokta değildi, bu da öyle olmayacak. Trabzonspor maçı son noktayı belirleyecek. İlk yarıda da aynı şey olmuştu" diye konuştu.

"GALATASARAY MAÇI SEZONUN EN İYİ PERFORMANSIYDI"

İki takım arasında, geçmişteki istatistiklerin çok fazla önem taşımadığını anlatan Daum, derbi atmosferinin çok farklı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Derbi maç çok farklı bir elektrikle başlar ve farklı bir enerji olur.

Benim için son 10 maçta kim kazanmış, kim kaybetmiş önemli değil. Maç o gün başlar derbilerde. Taktik olarak özellikle Galatasaray maçı, sezonun en iyi performansıydı.

Sadece taktikle de kazanamazsınız. Toplantıda sadece başarıları hazırlayabilirsiniz, taktiği gösterebilirsiniz, ama önemli olan, sahaya çıkacak futbolcunun o günkü performansı."

"FUTBOLCULAR ROBOT DEĞİL"

"Beşiktaş maçını oyuncular kazanacak" diyen Alman teknik adam, birçok konuda futbolcularına yardımcı olabileceğini, Galatasaray derbisi öncesi bulundukları durumu, şimdi Beşiktaş’ın yaşadığını dile getirdi.

Daum, şunları kaydetti: "Toplantılarda, ne yapacaklarını anlatabiliriz, ama onlar robot değil. Onları programlayamam, bilgisayar gibi program yükleyemem. Sonuçta, maç içinde hakem bir karar veriyor, bir anda kafalarındaki düşünce değişebiliyor.

Bambaşka şeyler ortaya çıkıyor. Beşiktaş, özellikle şampiyonluk için son şansı olduğunu biliyor. Galatasaray maçına giderken bizim için de aynı durum söz konusuydu. Böyle bir ortamda biz kazandık. Bu son haftalarda sonuç önemli."

"YENİ BİR SEZON BAŞLADI"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin, ligde son haftalarla ilgili kullandığı "Arapsaçı" ifadesi sorulunca, Daum, "Haklı. Çok karışık bir durum. 27’nci, 28’inci haftadan sonra yeni bir sezon başladı gibi.

Bu bir Formula 1 yarışı gibidir. Son tura girdiğinizde, o ilk grup içinde, kovalayan lider grup içinde olmalısınız. Bir anda en öndeki aracın başına bir kaza gelir ve yarıştan çıkar, siz lider olursunuz. Lider olmak için ona yakın olmalısınız. Liderin, nefesinizi ensesinde hissetmesi gerekir" şeklinde ifadeler kullandı.

"BİLİCA DERBİDE OYNAYACAK"

Daum, sakatlığı nedeniyle Manisaspor karşısında forma giyemeyen savunma oyuncusu Bilica’nın, Beşiktaş’a karşı takımdaki yerini alacağını açıkladı.

Gökhan Gönül’ün ise perşembe veya cuma günü antrenmana çıkmasını beklediklerini ve buna göre karar vereceklerini kaydeden Alman çalıştırıcı, "Bilica oynayacak. Gökhan’ın ise antrenman yapmasını bekliyoruz, ona göre karar vereceğiz, ama sadece Beşiktaş maçında oynayacak diye de risk almam" dedi.

"TÜRKİYE, 2016’YI FAZLASIYLA HAKEDİYOR"


Christoph Daum, Türkiye’nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemeyi fazlasıyla hak ettiğini ifade etti. UEFA Heyeti’nin ziyaretlerinde yer alan Fenerbahçe Teknik Direktörü, kendisiyle röportaj yapan dış basına, Türkiye ile ilgili yanlış bilinen şeyleri aktardığını, özellikle güvenlik konusunda endişe edilmemesi gerektiğini vurguladığını bildirdi.

"27 YIL SONRA DÖNÜM NOKTASINA YAKLAŞTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkmalarını "27 yıl sonra dönüm noktasına yeniden yaklaştığımız için mutluyuz" şeklindeki ifadelerle değerlendirdi.

"Öyle bir nokta gelecek, Fenerbahçe kupayı kazanacak. Neden bu yıl olmasın" diyen Alman teknik adam, şöyle devam etti: "Kariyerimde 20 kez Bayern Münih ile oynadım. Sadece 2 kez berabere kaldım, 18’inde kaybettim. Köln çok şanslı olmayan bir takım.

Denizlispor’un Fenerbahçe ile karşılaşması gibi. Köln ile son gittiğimizde, kimse bir şey beklemiyordu bizden. Maçtan önce, ’Bir gün kazanacağız’ diyordum.

İki takımın dengesine baktığınızda, ’Takımla Münih’e gideyim, ama kayak yapsam daha iyi olurdu’ diye düşünebilirdim. Çevrede güzel dağlar var, ama kazandık.

En zayıf takımla, 20 yıl sonra o gün kazandık. Bir dönüm noktası oluyor. Hiçbir şey sonsuza kadar devam etmez. Dönüm noktası da bu maç olacak. 27 yıl sonra bu dönüm noktasına yeniden yaklaştığımız için mutluyuz."

4

Haberin Devamı