Spor 'Daum milli takımın başına geçsin'

'Daum milli takımın başına geçsin'

Paylaş
'Daum milli takımın başına geçsin'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, hakkında çıkan haberlere büyük tepki gösterirken, Türk Milli takımının başına Daum'un geçebileceğini söyledi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, hakkında çıkan haberlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Kulübüyle sözleşme uzatmak için görüşeceğini belirten Thomas Doll, bu haberlerin kariyerini zedelediğini belirterek, "Türkiye'de hep pozitif olaylarla karşılaştım. Çevremdeki herkesten büyük destek ve güven duygusu hissettim. Ama son dönemde yaşananlardan sonra 'bana çelme takılıyor' hissine kapıldım.

Basın mensuplarının nasıl çalıştığını ben biliyorum ama onlar duyduklarını haber yapabilirler. Almanya'da da bu böyle. Ama burada önemli olan söylemediğim şeylerin yazılması. Bu doğru değil. Benim hiç kimseyle bir görüşmem olmadı" diye konuştu.

"ALMANYA ZORLU BİR GRUBA DÜŞTÜ"

Thomas Doll , 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde aynı grupta yer alan Almanya ve Türkiye'nin şansını değerlendirirken, teknik adam arayışlarını sürdüren Türkiye'ye ilginç bir öneride bulundu.

Grupta zorlu maçların oynanacağını ifade eden Doll, "Almanya'nın zor bir gruba düştüğünü düşünüyorum. Yeniden yapılanma içindeki Türkiye ise 2010 Dünya Kupası'na gidemedi.

Bu durum, 2012 elemeleri öncesinde Türkiye'yi hırslandıracaktır. Teknik direktör konusunda belirsizlik var. Bu belirsizlik belki ilerdi bir artı olarak dönebilir" diye konuştu.

"GEREKİRSE GÖNLÜNÜ ALIRIM"

Doll, süpriz bir açıklamayla milli takımın başına Fenerbahçe'nin Alman teknik direktörü Christoph Daum'u önerdi. Teknik adam şunları söyledi: "Alman-Türk işbirliği çerçevesinde milli takımın başına Daum gelebilir. Türkiye'yi iyi tanıyan bir teknik adam. İki görevi bir arada yürütebilir.

Zaten milli takıma seçilen futbolcuların çoğu İstanbul'da oynuyor. Birbirlerini tanıyorlar ve statlarda birbirine yakın olduğu için bir sıkıntı yaşamaz. Yalnız bu durum, Daum'un işini ağırlaştırabilir. Bu açıklamayı yaptığım için bana kızabilir ama Ben telefonla arar onun gönlünü alırım" dedi.

Haberin Devamı