Spor Daum: Takım çok iyi mücadele etti

Daum: Takım çok iyi mücadele etti

Paylaş
Daum: Takım çok iyi mücadele etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendikleri maçta şanslı olduklarını, ancak takımın da çok iyi mücadele ettiğini söyledi

Can Bartu Tesisleri’ndeki antrenmanın başında basın odasına gelerek, gazetecilerle sohbet eden Alman teknik adam, Galatasaray’a attıkları golün şanslı bir gol olduğunu belirterek, "Franco iyi bir kaleci. Bu topun uzaktan geldiğini gördü, yere çarpması onun için problem oldu. Maçta daha iyi şanslarımız da oldu ama ’ofsayt’ dendi, ’elle alındı’ dendi. Onların 2-3 tane önemli pozisyonları oldu" dedi.

"Şu anda baktığımızda şanslı bir galibiyet olduğunu söyleyebiliriz" diyen Daum, "Ancak Gençlerbirliği ve Manisaspor maçlarında da şans bizden yana değildi. Bu galibiyet, daha önceki şanssızlıkları karşıladı. 5 maçtan beri gol yemiyoruz. Bu da çok önemli. Şans bir faktördür ama derbide takım da çok iyi mücadele etti" şeklinde konuştu.

Daum, bazen derbilere göre, diğer takımlara karşı yaptıkları maçların daha zor olduğunu ifade ederek, "Çünkü derbiler kamuoyunda çok konuşuluyor, tüm takım bu maça odaklanıyor. Diğer takımlara karşı konsantre olmak zaman zaman daha zor oluyor. Garip ama bu maçlar bizim için daha zor oluyor" dedi.

"CANAYDIN’A ÇOK SAYGILI BİR ŞEKİLDE VEDA ETTİK"

Daum, "Canaydın pankartı duygusal atmosfer yarattı. Bu da Fenerbahçe’nin işine yaradı" gibi yorumların yapıldığının belirtilmesi üzerine, "Canaydın’a çok saygılı bir şekilde veda ettik ve gördük ki, dün orada olmasa da bizimle birlikteydi" dedi.

Kendisinin de çok duygulandığını anlatan Alman çalıştırıcı, "Canaydın anılarımızda yaşamaya devam edecek. Alkışlar da Canaydın için büyük bir saygı ifadesiydi. Bu da bize gösteriyor ki, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş da olsa hepimiz insanoğluyuz. Formalarımız farklı ama hepimiz sonunda aynı yerden geldik, aynı yere gidiyoruz. Bu da tabii ki bütün atmosferi olumlu yönde etkiledi" diye konuştu.

"TÜRK ANTRENÖRLE İLGİLİ SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI"

Daum, maçtan sonra basın toplantısında bir gazetecinin "Uzaktan şutları çalıştınız mı? Gol uzaktan geldi" şeklindeki sorusu üzerine söylediği, "Ben bir Türk antrenör olsaydım ’evet tam bunu işledik’ derdim. Futbolu biliyoruz biraz da şans lazım" şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Bu açıklamasının herkesi kapsamadığını vurgulayan Alman teknik adam, şöyle devam etti: "Konuşmam Türk antrenörlerle ilgili espri mahiyetindeydi. Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay gibi çok yetenekli hocaları kapsamıyor. Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi hocaların hepsini kapsamıyor. 15’e yakın isim sayabilirim.

Onların hiçbirisi bu tarz kötü şeyler söylemezler. O yüzden kesinlikle bir genelleme yapmadım. Bu saydığım isimlerin hepsi mükemmel hocalardır. Bir yanlış anlaşılma var.

Sürekli böyle konuşan birisi var ve diğer Türk antrenörlerinin de sözcüsü haline geldi. Onun dışındaki tüm hocalarla benim harika ilişkilerim var, bir çoğu da benim talebem zaten."

"ANDRE SANTOS ÇOK İYİ BİR OYUNCU"



Daum, Andre Santos’un derbide çok iyi olduğunu belirterek, "Andre Santos bu takımın iyi bir sol beki olabileceğini gösterdi. O çok iyi bir oyuncu" dedi.
Andre Santos’un daha önceki maçlarda, derbi maç için çok iyi oyuncu olabileceğini gösterdiğini ifade eden Alman teknik adam, "Andre Santos daha önceki maçlarda hücum mantalitesi de devreye giriyordu. Dün kendisini çok iyi gördüm" diye konuştu.

Lugano’nun kendileri için anahtar bir oyuncu olduğunu ifade eden Daum, Uruguaylı futbolcunun gol yememelerinde çok büyük payı bulunduğunu söyledi.
Daum, birebir ve grup konuşmaları yaparak takımı derbiye hazırladıklarını, Galatasaray’ın analizini futbolculara birebir ve toplu olarak gösterilmesinin, video görüntülerinin izlenmesinin bu başarıyı getirdiğini ifade etti.

"YOLUMUZ, GİDİŞATIMIZ İYİ"

Daum, zorlu dönemlerden iyi çıktıklarını, gidişatlarının iyi olduğunu kaydetti. Alman çalıştırıcı, fikstüre bakıp Fenerbahçe’nin daha avantajlı olduğunun söylendiğini ifade ederek, "(Kadıköy’deki maçlar avantaj) deniliyor ama futbolda hiçbir zaman garanti yok. Fikstüre bakınca kolay demek çok zor. Ancak bu yolda devam edeceğiz. Daha önceki dönemlerdeki zorluklardan iyi bir şekilde çıktık. Yolumuz, gidişatımız iyi" dedi.

"EN ÖNEMLİ ANAHTAR GÖNÜLDEN YAKALAMAK"

Daum, bir antrenör olarak öncelikle aklını kullanmanın önemli olduğunu belirterek, "Bilgi çok önemli. Oyuncularını bir sistem doğrultusunda çalıştırırsın, anlatırsın, eğitirsin. Akıldan sonra vücudu hazırlamak önemli. En önemli anahtar bence, gönülden yakalamak. Bu üç noktayı önce kişisel olarak, sonra toplu olarak takımıma anlatmaya ve birlikte yaşamaya çalışıyorum" dedi.

Takımın başarılı olması için herkesin elinden geleni yaptığını anlatan Daum, yöneticilerin de oyuncularla bir araya gelerek, derbi hazırlığında önemli katkı yaptıklarını kaydetti.

"GELDİĞİMDE BİR ÇOK ŞEY HAZIRLANMIŞTI"

Daum, kendi performansını daha önceki 3 sezonuna göre nasıl bulduğu şeklindeki soru üzerine, "İlk geldiğim yıl 15 oyuncuyu değiştirmiştim. Yepyeni bir takım yaratıp şampiyon olduk" dedi.

Bu sezon Haziran başında geldiğini belirten Alman çalıştırıcı, "Sadece durumu görmek için söylüyorum. Ben geldiğimde birçok şey de hazırlanmıştı. Bir eleştiri olarak söylemiyorum, durum tespiti için söylüyorum. İlk dönemki etki daha büyüktü ama tabii ki her zaman tüm sorumluluğu alıyorum. Ama farkı durumlardı, karşılaştıramayız" diye konuştu.

MOTİVASYONA, MAKARNA ÖRNEĞİ



Daum, sohbet sırasında motivasyon için makarna örneği verdi. Oyuncularına kontrollü bir agresiflikle mücadele yapmaları gerektiğini söylediğini dile getiren Daum, şöyle konuştu: "Spagetti aldente vardır, onu pişirirken kıvamını tutturmak zordur. Motivasyonu da çok iyi ayarlamanız gerekir. Gereğinden fazla agresif olunca kartlar gelir.

O yüzden makarna örneğinden de anlayacağınız gibi dengeyi sağlamak tam o noktayı bulmak çok zor. Tam o noktayı yakalamaya çalışıyoruz. Motivasyon böyle bir şey değil. Daha çok mücadele ve saldırı değil. O zaman da fazla pişmiş makarna gibi oluyor. Ali Sami Yen’de bu sorunu çözdükleri için içeride takıma özel iltifatlarda da bulundum."

Daum, "Alex ile makarnayı birlikte mi pişirdiniz" sorusu üzerine, "Aşçı olmak istemiyorum. Çok da öyle komik olsun istemiyorum. Sadece anlamanız için söyledim. Akademik bir konuşma gibi anlatmak istemediğim için eğlenceli olsun diye böyle söyledim. Enstein ’mümkün olduğu kadar basit yapın ama daha basit yapmayın’ dermiş" diye konuştu.

Daum, orta alanda değişiklik yaptığını, Alex ile özel konuştuğunu, normal oyun tarzında bir farklılık olduğunu ifade etti. Alman çalıştırıcı, Alex’in sırtına gelen suyun tüm taraftarlara mal edilemeyeceğini söyledi.

Daum, Gökhan Gönül ile ilgili olarak da bu oyuncunun hücuma çıktığında pasları da yüzde yüz başarıya ulaştığında mükemmel bir oyuncu olacağını kaydetti.

ŞAMPİYONLUK ŞANSI

Daum, şampiyonluk şansının hala 4 takım arasında devam ettiğini söyledi. Her zaman bir sonraki maçın anahtar maç olduğunu kaydeden Daum, tüm maçlara final gibi bakmaları, odaklanmaları ve konsantre olmaları gerektiğini ifade etti.

Daum, Emre’yi riske etmemek için derbide oynatmadıklarını, milli oyuncunun Kayserispor maçında hazır olacağını söyledi. Daum, "Son dakikalarda oyuna almak istediğiniz Semih ’bir iki dakika için girmem’ dedi mi" şeklindeki soru üzerine, "Bütün dedikoduları konuşacaksak, 4 saat oturmamız lazım. Basına karşı değilim, bir çok şeyde doğru tabii ki ama dedikodulara yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Sportif direktör Aykut Kocaman ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Daum, Kocaman ile tesislerin dışında özel toplantılar da yaptıklarını belirterek, "Aykut Kocaman’ı tartışamazsınız. Türk futbolu için inanılmaz işler yaptı. Bazen en iyi sonuca ulaşmak için aramızda tartışmalar oluyor. Ama bu en iyi sonuca ulaşmak için ve bu da normal" diye konuştu.

AA

3

Haberin Devamı