Spor Daum taktik değiştiriyor

Daum taktik değiştiriyor

Paylaş
Daum taktik değiştiriyor

Fenerbahçe'nin son 5 haftada düşüşe geçmesinin ardından teknik direktör Daum farklı bir oyun kurgusu arıyor

Kurmaylarıyla uzun bir süredir farklı taktık üzerinde çalışan Alman hoca, Sheriff maçını da fırsat bilerek ilk denemeyi bu karşılaşmada yapmayı planlıyor.

Bu karşılaşmada Trabzon maçının provasını gerçekleştirecek olan Alman teknik adam, hızlı hücuma çıkamadıklarını ve bunun çaresini aradıklarını yakınlarıyla paylaşırken, yakalanan pozisyonların daha da zenginleştirilmesi için kanat organizasyonlarını da artırmak istiyor.

Vedasını açıklayan Roberto Carlos'u Sheriff maçında ilk 11'de sahaya sürmeyi ve daha sonra oyundan alıp, tüm tribünlere alkışlattırmayı hedefleyen Daum, Trabzon maçında ise Vederson'u sol kanatta kullanacak.

ÖZER'E DAHA FAZLA SORUMLULUK


İlk 11'de şans bulduğu Bükreş maçının ardından Ankaragücü karşısında da etkili olan ve hızlı paslaşmayı, yardımlaşmayı seven, ileriye dönük oyunuyla dikkat çeken, oyunun akışına ayak uyduran ve yaptığı asistlerle dikkat çeken Özer'e daha fazla sorumluluk yüklemeyi düşünen Daum, Emre'nin de bir an önce iyileşmesini diliyor.

Özer ve Emre ikilisini geriden çabuk çıkmak için kullanacak olan Alman hoca, bu ikiliden forvet hattına destek olmasını ve Alex'e yakın oynamalarını isteyecek.

ÖZER-EMRE-ALEX ÜÇLÜSÜ


Özer-Emre-Alex ile üçgenler kurmak isteyen, kısa ve derinlemesine atılacak paslarla rakibin arkasına sarkmaya planlayan Daum gerektiğinde tek ön libero ile oynayacak.

Öte yandan bazı oyuncularını Sheriff maçında dinlendirmeyi düşünen ancak daha sonra bir arada oynayıp, Trabzon maçının provasının yapılması gerektiğine inanan Daum, ideal 11 ile sahaya çıkacak.

Uğur DEMİRKIRDI/İstanbul (DHA)

Haberin Devamı