Spor Daum'dan 'Semih Şentürk' açıklaması

Daum'dan 'Semih Şentürk' açıklaması

Paylaş
Daum'dan 'Semih Şentürk' açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Kasımpaşa maçı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

"Kasımpaşa maçında elimizden gelen herşeyi yapacağız" diyerek sözlerine başlayan Christoph Daum, "Bu maçta kesinlikle galip gelmek istiyoruz. İçeride oynadığımız müsabakalarda iyiydik. Ancak belirli müsabakalarda sonuca gidemedik. Burada önemli olan tabii ki sonuca gitmek ve 3 puanı almak. Bu müsabaka öncesinde belirli oyun formatlarını antrenmanlarda çalıştık. En önemlisi kendi iyi tarafımızı oyunda sergilemek ve hatasız oynamak. Futbolcularla yaptığımız bire bir görüşmelerde onların bu galibiyeti arzuladığını ve yüzde yüzün üzerine çıkacaklarını gördük. Bu müsabakadan önce heyecanımız dorukta. Bu heyecanımızı da pozitif yönde sahada görmek istiyoruz. Futbolcularımız özverili ve arzulu çalışıyorlar. Kendilerini ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Bunları bir teknik adam olarak görüyorum" dedi.

"SEVİNÇLİYİM"

Takımın durumu hakkında bilgi veren ve taraftarın önünde Kasımpaşa maçından galip geleceklerine inandıklarını söyleyen Daum, "Umarım müsabakaya kadar hiçbir futbolcumuz sakatlanmaz. Belluschi'nin cezası var. Futbolcularımızdan beklentilerimiz var, bunları da sahada görmek istiyoruz. Kesinlikle ümitliyim. Evimizde galip geleceğimizi düşünüyorum. Zor bir müsabaka ama bu tür müsabakalarda takım da öne galibiyetle öne çıkabilir. Müsabaka arifesinde gerçekten sevinçliyim ve maçı bekliyoruz. Kendi sahamızda, taraftarımız önünde maçı kazanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"BİZ DE GALATASARAY'DAN OYUNCU İSTEYEBİLİRİZ"


"Belluschi'nin yerine maçta kimi düşünüyorsunuz?" sorusuna Daum, "Belluschi yerine bir kaç opsiyonumuz var" yanıtını verirken, Serdar Aziz hakkında çıkan transferler haberleri ile ilgili yöneltilen soruyu da, "Serdar bana böyle bir şey söylemedi. Serdar'dan böyle bir şey duymadım. Biz de Galatasaray'dan bazı futbolcuları isteyebiliriz. Onlar da gazeteler aracılığıyla aynı şeyi söyleyebilir" şeklinde yanıtladı.

"FORMAYI HAKEDEREK GİYMELİ"

"Pinto ve Sestak'tan devre arasında kendilerinden kulüp bulmaları istenecek mi?" şeklindeki soruya Daum, "Sestak'ı 10-12 görmedik. Performansını da bilmiyoruz. Umarım motive olarak milli takımdan geri döner. İyi bir karakter ve iyi bir arkadaşımız. Bizimle çalışmadığı için kendisiyle görüşemedik. Pinto bizimle çalıştı. Pinto ile ilgili konuşmuştum. Performansı iyiyse kendisini kadroda bulur. Kendisiyle pozitif bir görüşme yaptık. Bu görüşmeden sonra onun reaksiyonunu göreceğiz. Bursaspor formasını hakederek giymelisiniz. Oynayan arkadaşlar müsabakada, kadroya giremeyenler de bunları idman sahasında göstermeli. Pinto iyi çalıştı. Yarını bekleyelim, karar vereceğim" yanıtını verdi.

"SEMİH FENERBAHÇE'NİN FUTBOLCUSU"


Transferle ilgili ise Christoph Daum, "Fernandao gerçekten iyi bir futbolcu. Bu futbolcuyu bizzat kendim tanıyorum. Onu sezon başında transfer etmek istedim. Ama zaman kısıtlı olduğu için olmadı. Fernandao'yu buraya getirmek kolay değil. Bir sürü opsiyonu olan bir futbolcu. Futbolcuyu kendim tanıdığım için bu olay ortaya çıktı. Gol krallığında da ön planda. Brezilya'da listede en değerli futbolcular arasında dördüncü sırada. Önemli olan burada göstereceği performans. Gurbetçi futbolcularla da ilgili araştırmalarımızı yapıyoruz. Yetenekli futbolcular var. Ancak Türkiye'ye geldiği zaman fiyatlar yükseliyor. O yüzden gözümüzü iyi açmamız gerekiyor. Semih ile ilgili ise şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin futbolcusu. Buna Fenerbahçe karar verir. Onlar gelip de Semih'i gözden çıkardık derse hemen farklı bir olay ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

EMRE KOŞAK - BURSA / DHA

Haberin Devamı