Spor Daum'un tek düşüncesi Kasımpaşa

Daum'un tek düşüncesi Kasımpaşa

Paylaş
Daum'un tek düşüncesi Kasımpaşa

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, takım savunmasını iyi uyguladıklarını belirterek, Kasımpaşa maçına odaklandıklarını söyledi

Fenerbahçe Televizyonu’nda yayımlanan "Teknik Analiz" programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Alman çalıştırıcının açıklamaları, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

"ALEX İKİNCİ FORVETİMİZ...’

Takım kaptanı Alex de Souza’nın Fenerbahçe’nin oyun sistemi içinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu anlatan Daum, "Bu sistemde Alex maçlarda ikinci forvet olarak görev alıyor" dedi.

Brezilyalı futbolcunun bu sezon derbilerde 5 gol attığını hatırlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü, övgüde bulunduğu Alex için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birinci özelliği gol atma yeteneği. İkinci özelliği çok iyi bir oyun kurucu olması. Asistleri mükemmel, oyunu çok iyi okuyor. Daha iyi pozisyon almış arkadaşlarını görüyor.

Aynı zamanda Alex, forvet değil orta saha oyuncusu gibi davranıyor. Alex’in hem saha içinde hem saha dışında lider rolü bizim için çok önemli. Alex, takımla ilgili hem saha içinde hem saha dışında her şeyi yapmaya hazır."

"BİLİCA VE LUGANO'DAN MEMNUNUM"

İki stoper Lugano ve Bilica’nın performanslarından memnun olduğunu kaydeden Daum, açıklamalarında "Öncelikle iki stoperimiz çok iyi durumda. Sakatlıklar olmadı, ceza almadılar.

Sürekli antrenmanlarda ve maçlarda beraber oynadılar. Lugano’yla Bilica iyi uyum sağladılar. Ama aynı zamanda takım olarak iyi savunma yapıyoruz. Takım savunması konusunda taktiklerimiz sahada iyi uygulanıyor. Bu da başarıyı getiriyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

"SADECE KASIMPAŞA MAÇINI DÜŞÜNÜYORUM"

Christoph Daum, iddialarını sürdürdükleri şampiyonluk konusunda şu ana kadar hiçbir şey düşünmediğini, sadece hafta sonu Kasımpaşa ile yapacakları maçı düşündüğünü söyledi.

"GÖKHAN GÖNÜL UMARIM AMELİYATINI ERTELER..."

Alman çalıştırıcı, omuzundaki yırtık nedeniyle bir süre önce ameliyat kararı verilen Gökhan Gönül konusunda, "Umarım ameliyatını erteler ve ligin sonuna kadar yanımızda olur" dedi.

"BEŞİKTAŞ’IN TAKTİĞİNİ BOZDUK"

Derbide, Beşiktaş’ın 11 kişilik kadrosunda çok sayıda defansif oyuncunun yer aldığını gördüklerinde, maçın ilk dakikalarında rakiplerine baskı kurmak istediklerini belirten Daum, erken bir golle avantaj sağlama niyetinde olduklarını, bunu da ilk dakikada başardıklarını anlattı.

2

Haberin Devamı