Gündem Dava 11 yıl sürdü katil 24 yıl aldı

Dava 11 yıl sürdü katil 24 yıl aldı

Paylaş
Dava 11 yıl sürdü katil 24 yıl aldı

Cinayetten tutuklanan Alper Ege ve Bedi Levent Yakar önce beraat ettirildi. Daha sonra Alper Ege 27, arkadaşı 10 yıl hapis aldı. Yargıtay bu kararı bozdu. Dava sonuçlandı. Katil Alper Ege 24 yıl hapse çarptırıldı

BERAAT ETMİŞLERDİ

Haberin Devamı

Adana’da anaokulu öğretmeni Şeref Göksen Tel (21), 28 Eylül 1999’da tarlada başından tek kurşunla öldürülmüş halde bulundu. Tabancanın sahibi MHP İmamoğlu İlçesi eski Başkanı Alper Ege ve bankacı arkadaşı Bedi Levent Yakar jandarmaya gidip “Kız arkadaşımız Şeref Göksen Tel intihar etti” dedi.

Cinayetten tutuklu yargılanan Alper Ege ile Bedi Levent Yakar beraat etti. Yargıtay bu kararı 5 Haziran 2001’de onadı. Anne Güllü Tel’in “Kızımı öldürüp intihar süsü verdiler” itirazıyla Yargıtay yeterli kanıt toplanmadan beraat kararı verildiğini ön görüp kararı bozdu.

SUÇ ORTAĞI ARANIYOR

Yeniden yargılanan ve 15 Ekim 2005’te karar duruşmasına çıkan sanıklardan Alper Ege 27 yıl, Bedi Levent Yakar ise 10 yıl hapse çarptırıldı. Bu karar da Yargıtay’ca bozuldu. 2 Mayıs 2008’deki duruşmada ise Alper Ege 24 yıl hapse çarptırıldı, Bedi Levent Yakar ise beraat etti.

Haberin Devamı

Yargıtay Alper Ege’ye verilen cezayı onadı, ancak beraat kararı verilen Bedi Levent Yakar hakkında yeniden yargılanması için yakalama kararı çıkarıldı.

DHA