Gündem Dava bir yastıkta kocadı

Dava bir yastıkta kocadı

Paylaş
Dava bir yastıkta kocadı

Cinayet 16 yıldır çözülemediği gibi, yastık söylentisi Çelik kardeşleri yıllarca mahkemelerde süründürdü...

PARA VE ALTINLARA EL KONULDU

İzmir’de anne Mübeccel Cebecioğlu, Murat ve Nuriye Çelik kardeşlere verdiği yastığı almak için 1998’de polise başvurdu. ‘Yastığı yaktık’ diyen Çelik kardeşler gözaltına alındı. Dava açılan iki kardeşin bankadaki 10 bin dolar, 8 bin mark, 2 altın kolye, 4 altın yüzük, 2 altın bilezik ve 4 parça altın setine el konuldu. İki kardeşin Japonya’daki enişteleri duruşmaya gelip “Mallar bana ait” diyerek gönderdiği paraların dekontlarını gösterdi.

1 YIL SONRA SUÇSZU BULUNDULAR

Tutuklanan Çelik kardeşler 1 yıl sonra suçsuz bulundu. Murat Çelik ve kardeşi Nuriye Çelik beraat edince mallarını geri almak için dava açtı. Sulh Ceza Mahkemesi dava sürmesine rağmen, Çelik kardeşlerden alınıp Adli Emanet’e konulan altın ve parayı ölen Ömer Cebecioğlu’nun mirasına dahil edip annesi vermişti. Bunu öğrenen kardeşler şoke oldu. Üstelik yaşlı kadın ölmüş ve geride tek kuruş bırakmamıştı.

ORADAN ORAYA GÖNDERDİLER

Çelik kardeşler, “Mallar dava bitene kadar Adli Emanet’te kalmalıydı” diyerek 1999 yılında Ankara 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurup savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İki yıl süren davada mahkeme, davanın İzmir İdare Mahkemesi’nde açılması gerektiğini belirtti. Dosya İzmir 3. İdare’de 1.5 yıl bekledi. Mahkeme “Dava savcıya değil davaya bakan Sulh Hukuk’a karşı açılmalı” dedi.

12 YIL SONRA ÇIKAN KARAR!

Dava temyiz için Danıştay’a gönderildi. 1.5 yıl sonra Danıştay davaya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin yetkili olduğunu bildirdi.

12 yıl boyunca kimin bakacağına dair yaşanan karmaşa yüzünden dosya kapağı dahi açılmayan ceza davası 2007’de İzmir 5. Ağır Ceza’da görülmeye başlandı. 1 yıl sonra mahkeme davayı reddetti. Gerekçe; O tarihte bu tür mağduriyeti gideren kanun maddesi yoktu! Dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidecek.

Bahri KARATAŞ/DHA

2