Spor Davide Astori hayatını kaybetti! Davide Astori kimdir, neden öldü?

Davide Astori hayatını kaybetti! Davide Astori kimdir, neden öldü?

Paylaş
Davide Astori hayatını kaybetti! Davide Astori kimdir, neden öldü?

Fiorentina'nın kaptanı ve İtalya milli takımının oyuncusu Davide Astori hayatını kaybetti. Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori, Udinese maçı öncesi kaldıkları otelin odasında ölü bulundu. O gün tüm Serie A maçları iptal edildi. Dünyanın en ünlü futbol simaları ve TFF Astori'nin ölümüyle ilgili taziye mesajları yayınladı. Fiorentina futbolcunun 13 numaralı formasını emekliye ayırdı. Kulüp oyuncunun sözleşmesini ucu açık uzattı. Astori'nin kazanacağı para ailesine verilecek. Futbolcunun cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şimdi herkes aynı soruyu soruyor. Peki Davide Astori kimdir? Neden öldü? İtalyan futbolcunun otopsiye göre uykusundayken bradiaritmi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi

Futbol dünyası Davide Astori'nin şok ölümüyle sarsıldı. Fiorentina'nın 31 yaşındaki kaptanı ve stoperi Davide Astori'nin uykusunda hayatını kaybettiği açıklandı. Davide Astori, Udinese maçı öncesi kaldıkları otelin odasında ölü bulundu. Daha önce Milan, Cagliari ve Roma takımlarında forma giyen ünlü futbolcunun ölümü İtalya'yı yasa boğdu. İtalyan futbolcunun kulübü Fiorentina, imzalanması planlanan ucu açık sözleşme ile parayı eşi ile kızına ödeyeceğini açıkladı. UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde bu hafta oynanacak maçlar öncesi Davide Astori için 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu. Cenaze töreninde ise gözyaşları sel oldu. Fiorentina Kulübünden yapılan açıklamada, ani bir şekilde hayatını kaybeden 31 yaşındaki Astori’nin, 13 numaralı formasının emekliye ayrıldığı bildirildi. Astori'nin öldüğü gün tüm Serie A maçları iptal edildi. Şu anda dünya futbolu aynı soruyu soruyor. Davide Astori kimdir? Davide Astori neden öldü? İtalyan futbolcunun otopsi raporuna göre uykusundayken bradiaritmi nedeniyle, kalbinin durana kadar yavaşlaması sonucunda hayatını kaybettiği öğrenildi.



DANI ALVES'İN DAVİDE ASTORİ İLE İLGİLİ SÖZLERİNE TEPKİ YAĞIYOR

FIORENTINA'DAN DAVIDE ASTORİ'NİN AİLESİNE JEST


UEFA'NIN FLAŞ DAVİDE ASTORİ KARARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

DAVİDE ASTORİ ÖLDÜ! ÖLÜM SEBEBİ BRADİARİTMİ

Udinese Başsavcısı Antonio de Nicolo, deneyimli futbolcunun ölümünün gerçekleşme nedeniyle ilgili yaptığı açıklamada “Belki size tuhaf gelecek ama Davide Astori'nin doğal nedenlerle bağlantılı olarak kalp dolaşım durmasından öldüğü düşüncesi var” demişti. Futbolcunun konuyla ilgili olarak geçmişte herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığına da dikkat çeken savcı De Nicolo “Profesyonel bir futbolcunun daha önce hiç bu konuda uyarı vermeksizin böyle bir rahatsızlıktan muzdarip olması gerçekten tuhaf. Ancak işte her şey mümkün. Önceden kestirilemeyen sebepler, her zaman için ortaya çıkabiliyor” diye konuşmuştu.

Uykusunda hayatını kaybeden Davide Astori ile ilgili Fiorentina takımı Twitter hesabından açıklama yaptı. İtalyan kulüpten yapılan açıklamada, "Kaptan Davide Astori'nin ani ölümü nedeniyle Fiorentina derin üzüntü duymaktadır. Bu korkunç ve hassas durum nedeniyle ve özellikle O'nun ailesine saygı gösterilmesini ve hassasiyet gösterilmesini rica ediyoruz" denildi. Teknik direktör Stefano Pioli'nin ilk tepkisi ise "Bir bir trajedi" oldu.​



Fiorentina Basın Sözcüsü Arturo Mastronardi: "Davide Astori, sabah 09.30'daki kahvaltıya inmedi ki genelde ilk o gelirdi. Merak edip odasına gittik, uyuyor gibi gözüküyordu. Ölüm sebebini bilmiyoruz, otopsi için hastaneye götürüldü, kesin ölüm sebebi bu akşam belli olacak."


OTOPSİYLE İLGİLİ KARAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ALINACAK


Bir diğer savcı Barbara Loffredo ile birlikte futbolcunun ölümünü inceleyen savcı De Nicolo, konuyla ilgili olarak uzman Carlo Moreschi'den gelecek ilk raporu beklediklerini, ardından otopsiyle ilgili karar alınacağı, bu durumda önümüzdeki günlerde otopsi sonucunun geleceğini söyledi.

DAVİDE ASTORİ ÖLMESEYDİ ERTESİ GÜN SÖZLEŞME İMZALAYACAKTI


Fiorentina’nın sahibi Andrea Della Valle, Davide Astori ile perşembe günü yeni sözleşme için anlaştıklarını ancak kar yağışı nedeniyle imzanın yarına ertelendiğini açıkladı.

Kariyerini Fiorentina’da noktalamak isteyen Astori, bugün son profesyonel sözleşmesini imzalayacaktı.


CORRİERE DELLO SPORT KAPAĞINDA DAVİDE ASTORİ İLE ÇIKTI

Corriere Dello Sport'un bugün kapağında "Bir evlat Bir adam Bir baba.." yazıyordu.


O GÜN İTALYA'DAKİ TÜM SERİE A MAÇLARI ERTELENDİ


Davide Astori'nin vefatı sonrasında Udinese - Fiorentina maçı ertelendi. 14:30'daki Genoa - Cagliari maçına çıkan oyuncular ısınma esnasında haberi alınca saha ortasında ağlamaya başladılar. Genoa ve Cagliari oyuncuları maça çıkamayacaklarını açıklayınca maç tatil edildi. Astori'nin ölümünün ardından dün tüm Serie A maçları tatil edildi.

İtalya Profesyonel Oyuncular Birliği de yaptıkları açıklamada: "Söyleyecek kelime yok... Elveda Davide" dedi.


ÜNLÜLER DAVIDE ASTORE İLE İLGİLİ TAZİYE MESAJLARI YAYINLADI


Marco Borriello: “Hayat zaman zaman korkunç derecede adil olmadığını gösteriyor bizlere... Seni hiçbir zaman unutmayacağım altın çocuk”



Giuseppe Rossi: "Buna inanmak istemiyorum. Seni hep gerçek bir profesyonel ve hepsinden öte çok güzel bir adam olarak hatırlayacağım."

Ianis Hagi: "İnanamıyorum... Duyduğum an doğru olmamasını diledim, çok üzücü. Sonsuza dek kaptanım ve gerçek bir dostum olacaksın. Davide'nin ailesine ve Fiorentina'ya en içten dileklerimi iletiyorum. Elveda dostum!"

Pirlo: “Ne diyebilirim ki... İyi yolculuklar Davide. Huzur içinde uyu

Arturo Mastronardi: "Onu en son Marco(Sportiello - kaleci) görmüş. Bazı oyuncular tek bazıları çift kalıyorlardı. Davide tekti. Bergamo'daki anne-babasına telefonla haber verdik. Floransa'daki eşine ise şehirde bulunan bir yöneticimiz tarafından evine gidilerek haber verildi."

Gianluigi Buffon'dan dostuna veda notu: "Elveda Asto! Bir insan için olan düşüncelerimi pek sık dile getirmem. Karşılıklı sevgi-saygı için o güzel sözlerin kötü niyetli insanlar tarafından çarpıtılmasını istemem genelde. Ancak senin gibi özel biri için bir istisna yapabilirim. Ardında harika bir eş hepsinden önemlisi küçücük bir kız bıraktın. Babasının her açıdan ne kadar iyi, gerçekten çok çok iyi bir insan olduğunu her zaman bilmeli. Sen eski moda dünyanın en önemli yansımalarındandın. Arkanda harika bir nezaket, zarafet, fedakarlık sevgi ve diğer insanlara saygı bıraktın. Sen hayatım boyu karşılaştığım en iyi sportif figürlerden biriydin. Huzur içinde uyu... Senin çılgın Gigi'n!"

TFF: Fiorentina Kaptanı Davide Astori’nin ani vefatı nedeniyle derin üzüntü duymaktayız. Fiorentina Kulübü, İtalya Futbol Federasyonu ve Astori Ailesine başsağlığı dileriz.

Federazione Calcistica della Turchia e profondamente colpita dalla tragica scomparsa del Capitano di Fiorentina Davide Astori. Le più sentite condoglianze alla sua famiglia,





Artemio Franchi'ye bugün asılan bir pankart 'Elveda Kaptan. Her zaman bizimlesin...'



DAVİDE ASTORİ KİMDİR?


7 Ocak 1987 doğumlu olan Davide Astori Bergamo'da doğdu. 1.88 metre boyundaki futbolcu 80 kilogram ağırlığındadır. Bergamo'daki Pontisola takımında futbola başlayan Astori, 2001 yılına kadar bu takımda çeşitli kategorilerde forma giydi. 2001 yılında ise Milan ile 2001 yılında sözleşme imzaladı. Astori Milan'ın alt takımlarında 5 sene geçirdi ve A takıma alınmadan Serie C1 kulüpleri Pizzighettone ve Cremonese kulüplerine sırasıyla 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında kiralandı. 2008-09 sezonu öncesinde Astori, Serie A kulübü Cagliari ile Milan'ın anlaşması sonucu bonservisinin yarısını alan Cagliari ile sözleşme imzaladı. İlk resmi maçına ise Siena karşısında 14 Eylül 2008 tarihinde maçın ikinci yarısında oyuna sonradan dahil olarak çıktı. 14 maçta yedek oturan Astori, 30 Kasım 2008 tarihinde ilk kez 11 başladı ve takımı rakibi Sampdoria'yı 1-0 mağlup etti. Astori ilk sezonunda 10 maça çıktı.
2016 yılında 3.5 milyon Euro karşılğında Fiorentina'ya transfer oldu. Fiorentina'da bu sezon dahil 107 maça çıkan tecrübeli savunma oyuncusu 1 kez de İtalya Milli Takım forması giydi.

Uykusunda ölü bulunan Davide Astori aynı zamanda Fiorentina'nın kaptanlığını yapıyordu. 31 yaşındaki Davide Astori 14 kez milli takım forması giydi ve Mancini'nin Galatasaray için istediği isimlerden biriydi.

Haberin Devamı