Ekonomi Davos krize çare arayacak

Davos krize çare arayacak

Paylaş
Davos krize çare arayacak

Dünya Ekonomi Forumu'nun (Davos Zirvesi) 40. yıllık toplantısının gündem konusu, küresel ekonomik krizin verdiği zararın telafi yolları olarak belirlendi

Küresel sorunların çözümünde işbirliğinin öneminin vurgulanacağı Davos’ta, iş dünyası, hükümet, medya, bilim, din, sanat ve sivil toplum kuruluşlarının, "gerçek toplumu" oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Davos çerçevesinde, dünyada konusunda uzman 1000’den fazla uzmanın 70 komisyonda görev aldığı belirtilirken, bu uzmanlar toplantılarda "dünyanın durumu"nu ele alacak.

Davos Zirvesinde, küresel ekonomik krize neden olan temel sistemik sorunlar tespit edilerek, daha sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir bir yeni dünya düzeninin, yeniden tasarlanarak, yeniden inşa etme yolları tartışılacak.

27-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan zirvede ele alınacak konu başlıkları arasında, "ekonomik ve sosyal refah, küresel riskleri azaltma ve sistemik sorunlara yönelme, sürdürülebilirliğin sağlanması, değerler çerçevesi oluşturmak, etkin kurumları inşa etmek" gibi başlıklar bulunuyor.

TÜRKİYE'DEN MB BAŞKANI YILMAZ GİDİYOR

Öte yandan, bu yılki zirveye Türkiye’den Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da katılacağı öğrenildi. Durmuş Yılmaz’ın, 26 Ocak tarihinde Enflasyon Raporunu açıklamasının ardından, Davos’a hareket etmesi bekleniyor.

Davos’ta, panellere katılacak olan Yılmaz, ikili görüşmelerde de bulunacak. Davos Zirvesine, bankacıların yanı sıra, iş adamlarının da katılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı