Dünya Davos Zirvesi'nde intihar şoku

Davos Zirvesi'nde intihar şoku

Paylaş
Davos Zirvesi'nde intihar şoku

Bugün başlayan Davos Zirvesi öncesinde, kasabanın polis şefi ölü bulundu

Her yıl dünyanın önde gelen liderlerini bir araya getiren İsviçre'nin Davos kasabasının polis şefi ölü bulundu. Yetkililer, bugün başlayan zirveden bir gün önce ölü bulunan polis şefinin intihar etmiş olma olasılığının yüksek olduğunu bildirdi.

BBC'nin haberine göre, 26 yıldır İsviçre’nin Davos kasabasının güvenliğinden sorumlu olan 61 yaşındaki Marcus Reinhardt, toplantıların başlamasından bir gün önce otel odasında ölü bulundu.

AFP haber ajansına konuşan bir polis yetkilisi, Reinhardt'ın ölümünü "bir insanlık trajedisi" olarak değerlendirdi. Yetkili, ilk incelemelere göre ölüm nedeninin intihar olduğunu düşündüklerini belirtirken, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi. Renhardt’ın esrarengiz ölümü üzerine, bu yıl Davos’un güvenliğini Polis Yüzbaşı Marcus Suter'in sağlayacağı bildirildi.

ZİRVE GÜVENLİĞİ ONA EMANETTİ

1984 yılında Davos polis şefliğine getirilen Reinhardt, Davos toplantılarının güvenliğinden de sorumluydu. Geçtiğimiz yıl Davos polis şefi olarak 25. yılını doldurması nedeniyle kendisiyle yapılan bir röportajda Reinhardt, başarısının sırrını soran gazeteciye, “İyi bir güvenlik planı ne kadar gizliyse o kadar başarılıdır” diye cevap vermişti.

Dünyaca ünlü Davos toplantıları ise bu sabah başladı. Beş gün sürecek toplantılara Çin’den Hindistan’a ve Almanya’dan Fransa’ya kadar 90 ülkeden çeşitli düzeyde liderlerin katılması bekleniyor. Geçen yıl Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tartışmasına sahne olan Davos’a bu yıl Türkiye’den bakan düzeyinde katılım olmayacak.

DHA

Haberin Devamı