Ekonomi Davos'ta bankacılar endişeli

Davos'ta bankacılar endişeli

Paylaş
Davos'ta bankacılar endişeli

Davos zirvesine katılan bankacılar, bankalara yönelik popülist düzenleyici önlemlerin ekonomik toparlanmayı durdurabileceği kaygısını dile getirdiler

Küresel ekonomide, 2010 yılının "düzenleme ve denetleme yılı" olacağı görüşünde birleşen uluslararası bankaların üst yöneticileri, ancak bu konudaki düzenlemelerin popülist olmaması gerektiğini ifade ettiler.

Bu arada, ABD Başkanı Barack Obama’nın mali sektöre getirdiği önlemler, ABD’li özel bankacılardan destek bulmazken, Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere Avrupa’daki bankacılık kurumlarından destek buluyor.

Avrupalı bankacılık kurumlarının yetkilileri, düzenleyici işlemlerin tüm dünyada benimsenmesi görüşünü savunuyor.

İŞ DÜNYASINDA GÜVEN ARTIYOR

Öte yandan, küresel iş dünyası liderleri arasındaki, ekonomik toparlanmaya ilişkin güven artarken, şirketlerin daha çok eleman istihdam etmeye başlayabilecekleri belirtiliyor.

En son bir küresel araştırmaya göre, sanayiciler, bu yıl, geçen yıla göre daha çok kişi istihdam ederken, daha az kişi işten çıkartmayı planlıyor.

Bu arada, 40. Davos Zirvesi’nin bugünkü resmi açılış konuşmasını yapacak olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin, dünyada "daha ahlaki bir kapitalizm olması gerektiği" vurgusunda bulunması bekleniyor.

Ülkesinde gerçekleştirdiği düzenleyici reformlarla tanınan Sarkozy’nin, bankalardan, küresel krize neden olan riskli mali işlemlere tekrar dönmemelerini de isteyeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı