Dünya Davutoğlu Gazze'de

Davutoğlu Gazze'de

Paylaş
Davutoğlu Gazze'de

Nebil Şaat, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretinin Filistin halkı ile dayanışma için iyi bir adım olacağını söyledi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Özel Temsilcisi ve Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Şaat, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Gazze ziyaretinin Filistin halkı ile dayanışma için iyi bir adım olacağını söyledi. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’e Gazze’de açıklamalarda bulunan Şaat, "Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Gazze ziyareti, Filistin halkı ile dayanışma için iyi bir adım" dedi.

Gazze’ye daha önce yaşanan savaş dönemlerinde bu tür ziyaretlerin fazla olmadığını, Davutoğlu’nun ziyaretinin ise bir ilk teşkil edeceğini vurgulayan Şaat, "Bu ziyaret, Gazze’deki Filistin halkının hakları ve tüm Filistinlilere destek verme konusunda Arap ve İslam dünyasının birliğine ilişkin yeni işaretler verebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞAAT "BİRLİĞİ SAĞLAMAK GÖREVİMİZDİR"

Şaat, İsrail’in, iki ay sonra yapılacak seçimler öncesinde Gazze’ye saldırarak güç gösterisi yaptığını, İsrail hükümetinin bölgeye yönelik son saldırılarla, 29 Kasım’da BM’de yapılacak Filistin üyelik girişimini 'sabote etmeye’ çalıştığını da söyledi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşma sürecini hızlandıracağı değerlendirmesinde bulunan Şaat, "Mümkün olan en kısa zamanda birliği sağlamak başlıca görevimizdir.

Bence uzlaşmadaki başarımız, bu savaşın, vatanımıza yönelik vahşi saldırıların en önemli sonucu olacaktır" ifadelerini kullandı. Mısır’ın başkenti Kahire’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanında Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir araya geldiğini hatırlatan Şaat, "Görüşmede, Meşal’e Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 'Biz iki ayrı grup değiliz, birmişiz gibi hareket ediyoruz. Uzlaşma için hazırız ’ mesajını ilettim" dedi. Şaat, Halid Meşal’in de, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye, Hamas’ın Gazze’de ateş durduğu anda Fetih ile uzlaşma anlaşması kapsamındaki bütün maddeleri uygulamak için harekete geçeceği sözünü verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

DHA