Siyaset Davutoğlu Gazze'de gözyaşlarını tutamadı
Paylaş
Davutoğlu Gazze'de gözyaşlarını tutamadı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail hava saldırısında 12 ferdinin yaşamını yitirdiği Ed-Delu ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önceki gece İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısında, Ed-Delu ailesinden 12 kişinin öldürülmesinin ardından yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Davutoğlu, Gazze’deki temasları kapsamında İsrail uçaklarının vurduğu Ed-Delu ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, saldırıdan sağ kurtulan ailenin tek ferdi Cemal Delu’ya Türkiye halkının ve hükümetinin taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu, Cemal Delu ile yaptığı sohbette, "Sizin yaranız, 75 milyon Türkiye’nin yarasıdır. Biz sizi terk etmeyeceğiz. Özgürlüğüne ulaşıncaya dek Filistin halkının yanında olacağız" dedi. Cemal Delu ise Davutoğlu’nun Gazze ziyaretinden mutlu olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu yöndeki çabalarını "bir şeref olarak kabul ettiklerini" söyledi.

Gazze’ye önceki gece düzenlenen saldırıda, Ed-Delu Ailesi’nin 12 ferdi yaşamını yitirmiş, saldırıdan sadece Cemal Delu sağ olarak kurtulmuştu. Cemal Delu, bu saldırıda eşi, 6 çocuğu ve kız kardeşini kaybetmişti.

AA