Siyaset Davutoğlu: Ha Hitler'in eli sıkılmış, ha Esed'in
Paylaş
Davutoğlu: Ha Hitler'in eli sıkılmış, ha Esed'in

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu: Halepçe ne ise Halep de odur. Ha Hitler'in eli sıkılmış, ha Esed'in eli sıkılmıştır

Davutoğlu'nun konuşmasından satışbaşları:

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Harbinde Çanakkale'de savaşanlar ve torunları milletimizin asli unsurlarıdır. Biz Çanakkale'de omuz omuza yürüyen bir millet olarak bu bayramı da ortak bir bayram olarak kutlayacağız. Nasıl Çanakkale'de Diyarbakırlı, Konyalı, İzmirli yan yana savaşmışsa biz de AK Parti kadroları olarak 2023'e hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmaktır diye yürüyoruz.

KADERİMİZ ÖNCE ALLAH'IN SONRA MİLLETİN ELİNDEDİR

Hacı Bektaş-ı Veli gibi bir olacağız diri olacağız. Kimse bu milleti artık namerde muhtaç kılamayacak. Bir zamanlar namerde muhtaçtık. Biz 40 sene sonra ASELSAN ile kaderimiz önce Rabbimizin sonra da milletimizin elindedir diyoruz. Milletin onuru ve istikbali için bu çok önemlidir. Şimdi ASELSAN da ROKETSAN da dünyada ilk 100'ün içinde.

İSRAİL'E GİDİYORDUK ŞİMDİ KENDİ TEKNOLOJİMİZ VAR

İnancımız tamdı ama teknolojiyi takip etmediğimiz için kaybettik. Çanakkale savaşında büyük kahramanlık destanları yazdık. ASELSAN'ın tesislerinde gerçekleşek çalışmalarla kahraman Mehmetçiğimizin savaşmadan bile savaşları kazanacağız. Elektronikharp işte budur. Savaş uçaklarınız uçarken sizin bilmeniz ama düşman ülkelerin bilmemesidir. Vatan millet söylemi yapanlar bu iktidara teşekkürü bir borç bilsinler. 12 sene önce tank modernizasyonu için İsrail'e gidiyorduk. Başka ülkeler muhtaçtık. Şimdi kendi elektronikharp teknolojimizi kullanıyoruz. Türkiye artık namerde muhtaç değildir.

ALLAH ŞAHİTTİR Kİ KİM GELİRSE KAPIMIZI AÇTIK

- Halepçe'de yaşananlar bugün Halep'te yaşanıyor. Halepçe ne ise Halep de odur. Bir tek 'çe' eksik. Allah şahittir ki Anadolu sınırlarımıza kim gelirse içeri almışızdır. Suriye'den gelenlerin hangi dilden hangi dinden olduğunu sorulmadan ülkemizin kapılarını açtık. Filistin'de Batılı bir kadın Rachel Corrie buldozerle öldürüldü.

- Esed'i halkına zulmetmemesi konusunda defalarca uyardık. Şimdi aykırı sesler duyuyoruz. Esed'le müzakere edilmiş. Kırmızı çizgi çekilmiş. Esed'in elini sıkarsanız o tarih boyunca sizi yargılayacaktır."Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Miloseviç'in eli sıkılmış, ha Radovan Karadzic'in eli sıkılmış, ha Saddam'ın eli sıkılmış, ha Esed'in eli sıkılmış.

Kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama biri zulüm yaparsa işte o zaman dur deriz. Yetmediği yerde sesimizi yükseltiriz. Hiçbir zaman zalimin yanında fotoğrafın içinde yer almadık, almayacağız.

YALANLAMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

ABD Dışişleri Bakanı'nın sözü yalanlandı. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan ABD ve AB'ye sesleniyorum zalimle iş yaparsanız hiçbir samimiyetiniz kalmaz. Esed zulmü karşısında Suriye Ulusal Komisyonunu destekleyeceğiz

AVUÇLARINI YALAYACAKLAR


- Küresel ekonomi dalgalanmaları bahane ederek Türkiye'de kriz oluşturmaya çalışılıyor. Doların yükselişiyle mutlu olanlar kendilerine bir pay çıkarmaya çalışılıyor. Birilerinin ve Paralel çetinin de hedefi bu. Ama avuçlarını yaladılar yine avuçlarını yalayacaklar.

ÇOK KUMPASLAR ORTAYA ÇIKACAK

- Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar. Ekonomideki iniş çıkışlar dünyadaki ekonomik dalgalanmaların yansımasıdır. Kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin.

Haberin Devamı