Siyaset Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kış uykusunda diyeceğim ama...
Paylaş
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kış uykusunda diyeceğim ama...

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugüne ertelenen AK Parti Grup Toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel BAşkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grubunda yaptığı konuşmada en sert tepkiyi ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'ye gösterdi. Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Özel'e yönelik sarf ettiği 'Sende vatan sevgisi var mı?' sözlerine Başbakan Davutoğlu 'Sende edep var mı ey Bahçeli?' diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun Suriye'de yaşananlarla ilgili eleştirilerine de cevap veren Davutoğlu 'Dünkü grup toplantısında diyor ki Kılıçdaroğlu 'Bir sabah kalktık Suriye ile düşman olduk'. Sanki Suriye rejimi sütten çıkmış ak kaşık sanki. Kış uykusu diyeceğim ama 4 yıl sürmez ki. Hala görmüyor. Beden gözü var ama gönül gözü yok. Acıyı hissetmiyor.' ifadelerini kullandı.

İŞTE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bize kimse özgürlük ve demokrasi dersi veremez. Ne HDP'nin amacı özgürlük ne de MHP'nin amacı kamu güvenliğidir. Onlar bir piyon. Dışarıda birileri kararı aldı bu piyonlar harekete geçti. Buradan sesleniyorum. Buradaki katkılarınızı yapın. Anların amacı 7 Haziran'a doğru bir kaos çıkarmak. Onlar sokağa çağırıyorlar biz de inadına sandığa gelin sandığa diyoruz. Kadın Meclis Başkanvekili'ne hakaret ediyorlar, saldırıyor. Meclis'in manevi değerine hakaret ediyorlar. Hakaret onlara edep bize yakışır.

Haberin Devamı

Türkiye'de kadın sığınma evleri oluşturduk ama bu bir zihniyet meselesidir. AK Parti bu konuda ilkesel bir tutum almıştır. Bu konuda özellikle Mehmet Aslan'ın kamuoyuna verdiği mesajlar Anadolu insanının ferasetini göstermiştir.

Fırat Çakıroğlu kardeşimizi kaybettik. Tam da seçimlere giderken bazı unsurlar üniversitelerimizi karıştırmak istiyor olabilir. Bizlşer 70'li yıllarda üniversiştede okuyanlar olarak bunun ne kadar tehlikeli bir sonuç doğurduğunu yaşadık.

Gençlerimize sesleniyorum, farklı görüşlere sahip olsanız da şiddette başvurmayın.

ŞAH FIRAT OPERASYONUNUN 4 ANA NEDENİ VARDI

Büyük bir başarıyla Şah Fırat operasyonu gerçekleştirildi. 4 temel sebebi vardı. Birincisi, tarihi ecdadımızın mirasının korunması. Sadece Süleyman Şah Saygı Karakolu değil, Orhun Anıtları, Sultan Sencer'in türbesi, Turgut Reis'in Libya'daki türbesi. Bizim dönemimizde ihya edildi. Daha dün Macaristan ziyaretinde Gül Baba'nın huzurundaydık. Biz Gül Baba'nın huzurunda da Süleyman Şah'ın huzurunda da tarihi mirasımıza sahip çıktık. Aziz milletimiz hiç tereddüt etmesin. Ecdattan kalmış tek bir taş kalmışsa onu korumak bizim için tek vazifemizdir.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Saat 06.03 itibariyle tüm askerlerimiz Türkiye'ye döndü. Bu bütün dünyada büyük bir ilgiyle takip edildi. Ama muhalefet sadece eleştiriyle, hakarete yöneldi. Tarihi mirası korumak için bizim yaptıklarımız ortada. Sayın Bahçeli'ye soruyorum: Kaç tane şehitliğe sahip çıktınız?

Şehitliklerimiz terk edilmiş haldeydi. Myanmar'da 12 bin askerimiz esir olarak götürülmüştü. Yaklaşık 6 bini Myanmar'da şehit düşmüştü. Bu şehitliklerimiz sadece bazı evraklarda biliniyordu.

Talimat verdim, ilk olarak şehitlikleri bulacaksın ve cevapsız kalan şehitlerin mektuplarını cevapsız bırakmayacağız. Orada al bayrağımız orada her an okunan Kuran-ı Kerim olacaktır. Bizim Süleyman Şah'a gösterdiğimiz hürmet ortadadır. Önce Osmanlıca'ya karşı çıkıyor sonra Süleyman Şah'a sahip çıkıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu ve MHP lideri eleştiriler getirdiler. Bahçeli dün Genelkurmay Başkanımıza Vatan nedir diye soru sordu? 1939 yılında ilk mekan değişikliği yapıldı. İktidarda CHP vardı. 1973 yılında Karakozak'a geçiş için karar alındı. Törenle nakledildi. Aralık 1973-1975. Naim Talu Bülent Ecevit Süleyman Demirel iktidarı var. Rahmetli Bülent Ecevit'in döneminde vatan toprağı terk edilmemişse şimdi neden vatan toprağı terk edilmiş olsun? Sayın Bahçeli o soruyu Rahmetli Türkeş'e de soruyor. Vatan toprağı satılmış mı oldu? Uluslararası hukuk gereği Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu yer bizim için vatan toprağıdır. Şimdi Eşme'deki yer Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır.

Haberin Devamı

O gece saat 21'den sabah 06'ya kadar o askerler gözlerini kırpmamıştır. Bahçeli özür dilemelidir. Sayın Bahçeli acaba sen edep nedir bilir misin?

KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNDA DİYECEĞİM AMA...

Loğoğlu çıkmış Meclis'te diyor ki Suriye toprağını işgal ettiniz dediler. Sen kimin sözcüsüsün? Ama CHP zihniyeti her zaman milleti karşısına almış zihniyet Türkiye'yi dışarıya şikayet etmekle meşgul. Dünkü grup toplantısında diyor ki Kılıçdaroğlu 'Bir sabah kalktık Suriye ile düşman olduk'. Sanki Suriye rejimi sütten çıkmış ak kaşık sanki. Kış uykusu diyeceğim ama 4 yıl sürmez ki. Hala görmüyor. Beden gözü var ama gönül gözü yok. Acıyı hissetmiyor.

Haberin Devamı

MHP'nin son açıklaması açıkça söylüyorum 'darbe girişimidir'. Biz ne 27 Mayıs'tayız, ne de 28 Şubat'tayız. Yeni Türkiye'de bu çağrılara papuç bırakmayız. Hem Genelkurmay Başkanımıza oraya giden 542 kahraman askerimize hakaret edeceksiniz sonra da onları demokratik yollarla iktidara gelmiş hükümeti ortadan kaldırmaya çağıracaksınız. Artık Türkiye'de taşlar yerine oturmuştur.

Türkiye'yi dünyaya şikayet etmek, Türkiye'yi dünyaya ihbar etmek onlara Türkiye'yi korumak da bize düşer.

ASKERLERİMİZİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK ZORUNDAYDIK

Musul Başkonsolosluğumuzu geç tahliye ettik iddiasıyla hakaretlere maruz kaldık. Şimdi bir yerden bir yere taşıyoruz yine eleştiriliyoruz. Bunlar hep işki ihtimalle oynuyorlar. Askerimiz orada kalsaydı bir askerimiz şehit olsaydı niye askerleri tahliye etmediniz diyeceklerdi. Bunların tek derdi AK Parti hükümetini nereden yıpratabiliriz. Milletimiz bunları çok net görüyor. Hepsi sağ salim gelmiş ve ailelerine kavuşmuştur. En kısa sürede Eşme'de nakli kubur yapılacak ve şanlı bayrağımız ebediyen o topraklarda dalgalanmaya devam edecektir.

KILIÇDAROĞLU SANA'DA MANŞET OLDU

Çok daha ilginç bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da manşet oldu. Milletin gönlüne giremedin ama Suriye Rejiminin gönlüne girdin.

Suriye'deki insani faliyetlerin daha da kolaylıkla sağlanmasına imkan sağlanacaktır. Türkiye kimlerden destek aldı falan dediler. Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal çıkarı için kimseden izin almaz. Sivil kayıplar yaşanmasın diye bazı bildirimlerde bulunuldu. Dakika dakika takip etti. Elimizde saat 21 itibariyle hareket pilanı vardı.

Kuvvet komutanglarımıza, subaylarımıza, Karakozak'ta görev yapan askerlerimize, operasyona katılan sivil ve askeri personelimize teşekkürü borç biliyorum. Tarihe altın harflerle geçtiler. Onlara güvenimiz tamdır.

TSK'nın caydırıcı gücünün artarak devam edeceğini de ifade etmek istiyorum.

Türkiye'de eşit vatandaşlık konusunda yaptıklarımızla ilgili teşekkürlerle gurur duyduk. Pakistan ve Macaristan ziyaretlerini gerçekleştirdik. 3. Havalimanı'nın şantiye alanına bir ziyarette bulundum. 4 fazda kademeli tamamlanma süreciyle ilgili bilgi aldım. Yılda 150 milyon yolcu ile birinciliği dünyada ele almış olacağız. Dün de Macaristan Başbakanı Türkiye'nin başarısını açık açık ifade etti.

Belediye başkanlarımızı burada Ankara'da topladık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları konuştuk.

Bu haftanın önemli gelişmesi de 7 Haziran seçimi süreci için aday adaylık başvuru süreci tamamlandı. 6 binin üzerinde aday aday başvurusu yapıldı. 1000'in üzerindeki kişi kadın. Önümüzdeki hafta mülakatlar başlayacak. 16 Mart - 22 Mart'ta komisyon toplantıları yapılacak. 14 Nisan'da geçici aday listesi 24 Nisan'da da YSK'ya sunulacak aday listesi belirlenecek. AK Parti kadrolarının azmi Türkiye demokrasisinin en büyük güvencesi olmuştur.

AK Parti hükümetiyle genel merkeziyle tek bir bütündür.