Siyaset 'Davutoğlu kukla olamayacak kadar...'
Paylaş
'Davutoğlu kukla olamayacak kadar...'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti 1. Olağanüstü Kongre öncesinde düzenlediği basın toplantısında Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilere “Yeni Başbakanımız kukla olamayacak kadar kişilikli, Erdoğan'la olmanın milletle olmak demek olduğunu bilecek kadar da şuurludur" diyerek karşılık verdi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, 27 Ağustos'ta düzenlenecek AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra AK Partili ilçe belediye başkanları katıldı.

Haberin Devamı

"AK PARTİYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP ve MHP'yi eleştiren Aziz Babuşçu, “Girdikleri bütün seçimlerden ağır bir yenilgi ile ayrılmış bu partilerin başarısızlık nedenlerini tartışacaklarına AK Parti'yi karıştırmaya çalışıyor olmaları enterasandır. Başarısızlığı değil de başarının hesabını sormaya çalışmak gibi bir trajikomik hal içindeler. 10 Ağustos'ta milletin ittifakı ile ağır bir yenilgiye uğrayanlar yeni tezgahları tedavüle sürmeye çalışıyorlar.

28 Ağustos sonrasında kabine ile problemli bir görüntü ortaya çıksın diye ne yapacaklarını nasıl bir yol izleyeceklerini düşünüp tartışıyorlar" dedi.

PENSİLVANYADAKİ ZAT KARGALARI BİLE GÜLDÜRDÜ

Aziz Babuşçu konuşmasına şöyle devam etti: “Pensilvanya'daki zat herhangi bir dini hizmet cemaatinin değil, devleti ele geçirmeye çalışan bir örgütün lideridir. Paralel yapı kendi mevhum hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah her yolu meşru saymakta kendi örgüt amaçlarına ulaşmak için milli güvenliğimizi bile hiçe sayan ve bu yolda her türlü dış mihrakla karanlık ilişkiye girmekten çekinmeyen ibretlik bir görüntü sergilemektedir.

Haberin Devamı

Pensilvanya'daki zat her fırsatta siyasetle ilgimiz yok, siyaset üstüyüz dedi ama kargaları bile güldürdü. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarafsızmış gibi görünüp, ahlak-ı ekmel komedisiyle bu milletin zekasıyla alay etiler.ö Babuşçu bu yapıyla sonuna kadar mücadele edeceklerinin ve devlet içinde asla geçit vermeyeceklerinin altını çizdi.

YENİ BAŞBAKANIMIZ KUKLA OLMAYACAK KADAR KİŞİLİKLİ

27 Ağustos'ta Ankara'da 1. Olağanüstü AK Parti Genel Kongresinde yeni Genel Başkan ve Başbakanın seçileceğini belirten Babuşçu, “Bütün karar alma mekanizmaları devreye sokuldu ve ortak irade Ahmet Davutoğlu dedi. Biz nasıl malum çevrelerin her seçim öncesinde kurdukları hayalleri kursaklarında bıraktıysak, bu hevesleri yeni dönemde de boşa çıkaracağız.

İnşallah Çankaya'da Erdoğan, Başbakanlıkta Davutoğlu tablosuyla Türkiye çok daha büyük hedeflere koşacak" dedi. Davutoğlu'nun 27'sinde delegelerin oyu ile Genel Başkan seçileceğini ifade eden Babuşçu, Davutoğlu'na yönelik eleştirilere “Yeni Başbakanımız kukla olamayacak kadar kişilikli, Erdoğan'la olmanın milletle olmak demek olduğunu bilecek kadar da şuurludur" diyerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

Ezgi ÇAPA / DHA