Türkiye (Son Dakika) Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı ile görüştü

Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı ile görüştü

Paylaş
Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir görüşme gerçekleştirdi

Basına kapalı yapılan görüşmede Davutoğlu’nun, Asselborn’a Lüksemburg Büyük Dükü Henri ile eşi Düşes Maria Teresa’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine 66 yıldan sonra devlet başkanı seviyesinde yapılan ilk Türkiye ziyareti için duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Asselborn’un bu görüşmede Lüksemburg Büyük Dükü Henri’nin eşi Büyük Düşes Teresa ile Gaziantep’te Nizip’teki Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret ettiğini hatırlattığı, burada sığınmacılara verilen hizmeti yerinde görerek, Türkiye’yi takdir ettiklerini ifade ettiği kaydedildi. Görüşmede ayrıca Suriye’deki yaşanan sorunların çözümü için yapılacaklar konusunda ortak mutabakata varıldığı, dünyada kimyasal silahların kullanımı ve Cenevre’de ikinci bir konferansın toplanmasının gündeme geldiği belirtildi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn’un Davutoğlu’na Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini desteklediklerini aktardığı öğrenildi. Bir saate yakın süren görüşmenin ardından Davutoğlu, Asselborn’u aracına kadar eşlik ederek, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden uğurladı. Bu arada Davutoğlu, THY ait tarifeli uçağıyla saat 19.00’da Ankara’ya gitti.

Haberin Devamı

DHA