Siyaset Davutoğlu mektubu 'cep'ten okumuş
Paylaş
Davutoğlu mektubu 'cep'ten okumuş

Büyükelçi Çelikkol, Danny Ayalon'un özür mektubunun orijinalini cep telefonundan Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na göndermiş. Davutoğlu, mektubu Zagreb Havalimanı'nda 'cep'ten okumuş

‘FIRTINA GİBİ’

Haberin Devamı

Alçak koltuk krizinin patlak verdiği 12 Ocak’ta Başbakan Tayyip Erdoğan Rusya’nın başkenti Moskova’da, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise İngiltere’nin başkenti Londra’daydı. Davutoğlu’nun hemen kendisini arayan Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’dan detaylı bilgi aldığı öğrenildi. Dışişleri kaynakları görüşme sonrası Ankara-Londra, Londra-Moskova ve Ankara-Moskova hattında ‘fırtına gibi’ bir telefon trafiği yaşandığını söyledi.

SÜREKLİ GÖRÜŞME

Kaynaklar, Davutoğlu’nun, Londra’daki yoğun ziyaret trafiğinin arasında müsait olduğu her an konuyla ilgili değerlendirmeler yaptığını, Dışişleri’nden yapılan iki protesto açıklamasını detaylı bir şekilde okuduğunu ve Müsteşar Feridun Sinirlioğlu’nun Ankara-Tel Aviv hattındaki gelişmeleri kendisine dakika dakika ilettiğini kaydetti. Davutoğlu’nun, Erdoğan ve Gül ile de devamlı temas halinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

MOSKOVA’YA GİTMİŞ

Bakan Davutoğlu’nun, çarşamba günü Moskova’ya geçerek Rusya ile çok önemli anlaşmaların imzalandığı bir gündemde, Erdoğan ile değerlendirmelerde bulunduğu da ifade edildi. Ankara ve Moskova hattında, İsrail’e özür dilemesi için önceki akşama kadar verilen süre içinde gergin bir bekleyiş yaşandı. Bakan Davutoğlu, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un yazdığı resmi özür mektubunu Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’e ayak bastığında aldı.

‘SORUN AŞILMIŞTIR’

Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un, bakanlığın üst düzey yetkililerinin cep telefonuna özür mektubunun orijinal halini PDF formatında elektronik posta ile gönderdiği bildirildi. Bakan Davutoğlu’nun mektubu ilk olarak bakanlığın üst düzey bir diplomatının cep telefonundan okuduğu kaydedildi. Davutoğlu dün Zagreb’de yaptığa açıklamada, “İsrail gerekli özrü ifade eden mektubu tarafımıza iletmiştir. Bu sorun, bu suretle aşılmıştır” diye konuştu.