Dünya Davutoğlu Ortadoğu büyükelçileri ile bir araya geldi

Davutoğlu Ortadoğu büyükelçileri ile bir araya geldi

Paylaş
Davutoğlu Ortadoğu büyükelçileri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerinde görev yapan büyükelçileriyle son bölgesel gelişmeleri ele aldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerinde görev yapan büyükelçileriyle bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere bir araya geldi. Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki toplantıya, Ortadoğu'daki büyükelçilerin yanı sıra Türkiye'nin ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'da görev yapan büyükelçileri ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO gibi uluslararası örgütler nezdindeki daimi temsilcileri katıldı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın ise Mısır'daki gelişmeler nedeniyle toplantıda yer alamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

40 KATILIMCI VARDI

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Başbakanlık Dış Politikadan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı. Yaklaşık 40 katılımcının yer aldığı ve bölgedeki genel durum ile son bölgesel gelişmelerin ele alınacağı değerlendirme toplantısı, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

AA